Ialomițianu acuză: Primăria Brașov nu se sinchisește să atragă un euro din...

Ialomițianu acuză: Primăria Brașov nu se sinchisește să atragă un euro din fonduri europene!

3 185

Fostul ministru de finanțe și profesorul universitar în domeniul financiar, actualul vicepreședinte al Asociațiilor Profesiilor Liberale din România, Gheorge Ialomițeanu acuză incompentența  sau/și lipsa de interes a primăriei brașov condusă autocrat de primarul George Scripcaru în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

El spune că ,,Cred ca mulți brașoveni se întreabă de ce marile proiecte de invesțitii anunțate de conducerea Primariei Brașov nu au fost cuprinse în bugetul pe 2019 al acestei institutii. Aceste proiecte sunt dificil de inițiat deoarece, conform bugetului Primăriei Brașov veniturile totale sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale instituției cu aproximativ 30 milioane de lei.
Din datele acestui buget rezultă ca Primaria Brașov nu accesează nici un euro din fonduri europene în acest an. Acest lucru se petrece în condițiile în care conducerea Primariei Brasov s-a declarat mulțumită cu acest buget.
Pentru a evita unele justificari nefondate am comparat bugetul Primariei Brașov cu bugetele a doua primarii conduse tot de primari ai opozitiei.

De exemplu veniturile Primariei Cluj-Napoca sunt mai mari decât cheltuielile de functionare cu 390 milioane lei, iar cheltuielile cu investițiile sunt duble față de cele ale Municipiului Brasov.
Veniturile Primariei Oradea sunt mai mari decăt cheltuielile de functionare cu 294 milioane lei, iar proiectele de investiții finanțate din fonduri europene se ridică la 309 milioane lei.
Creșterea veniturilor Primariei Brașov se poate realiza prin valorificarea potențialului Municipiului Brașov și prin atragerea de fonduri europene așa cum se întamplă în multe orașe ale țării.

Dacă nu vor fi luate acele măsuri există riscul ca Primăria Municipiului Brașov să își reducă activitatea avand efecte negative asupra vieții de zi cu zi a brașovenilor”.

COMENTARII

  1. Nu intelegem nimic! Nu-i dau dreptare lui Bula care
    s-a dovedit „prosu satului” in trupa Basescului.
    Dar scrieti ,oameni buni mai clar …cum e cu Bula…

  2. Ialomitianu se prefatește de o candidatura la primarie. Oare care partid te sutine ca sa depui candidura? Traseistule? Crezi ca lumea uita ca ai fost ministru lui Basescu.

  3. Bă Ialo tu dai in omul care te-a facut ministru, NU E BINE! Vine ziua in care vei plati pentru toate prostiile li golaniile pe care le-ai facut. Nimic nu este necunoscit. Toate, pe rand, vor cunoscute ca sa platesti.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.