Ialomițenu vrea o mărire a pensiilor mici cu 10%

Ialomițenu vrea o mărire a pensiilor mici cu 10%

0 88

Fostul ministru al Finanțelor, profesorul universitar și candidatul iindependent la Primăria Brașov, Gheorghe Ialomițianu spune că:
,, rectificarea bugetară deși este asteptată atat de populație cât și de mediul de afaceri întarzie sa apara. Această rectificare reprezintă cea mai importantă decizie guvernamentală în acest moment deoarece trebuie alocate fonduri domeniului sănatații și mediului de afaceri.
Măsurile guvernamentale care se referă la acordarea îndemnizaței pentru somaj tehnic nu se pot aplica până când nu se face rectificarea bugetara. ANOFM nu poate soluționa cererile depuse de angajatori pentru somajul tehnic deoarece nu dispune de fonduri.
Instituțiile din domeniul sănatații nu pot achiziționa aparatură medicală și materiale sanitare deoarece nu dispun de fondurile necesare.
Ar fi bine dacă în urma acestei rectificari bugetare se vor repartiza fonduri și pentru indexarea pensiilor cu 10% si anume a pensiilor mici. Se știe ca preturile la alimente au crescut foarte mult in aceasta perioadă iar cele mai afectate persoane sunt persoanele cu venituri mici.
Deoarece incasările bugetare sunt mult sub nivelul programării bugetare aceasta rectificare va duce la creșterea deficitului bugetar care va trebui să fie finanțat din împrumuturi.
Este păcat că Ministerul de Finanțe nu a fost de acord să acorde bonificații platitorilor de impozite pentru a îmbunatați incasările bugetare. Se impune alocarea de fonduri si pentru masuri proactive, având ân vedere necesitatea stimularii producției în condițiile reducerii importurilor. Ar fi fost mai multi bani la aceasta rectificare bugetară”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.