Ialomițeanu vrea relansare economică prin ,,finanțarea parțială a firmelor ce-și reiau activitatea”!

Ialomițeanu vrea relansare economică prin ,,finanțarea parțială a firmelor ce-și reiau activitatea”!

0 61

Fostul ministru de finanțe și candidatul independent Gheorghe Ialomițianu spune că ,,actualul Guvern ar trebui (…) să finanțeze parțial locurilor de muncă pentru firmele care iși reiau activitatea”.
El mai spune că această măsură trebuie ,,aplicată și după perioada de criză și anume până în momentul asigurării unei stabilități financiare a firmelor” astfel încât salariații vor primi venituri mai mari, consumul va fi stimulat, producția internă va fi stimulată de consum iar încasările bugetare vor fi mai mari.
Pentru realizarea acestui lucru Ialomițeanu cere un dialog cu patronatele, sindicatele și partidele politice din Parlament pentru a găsi cele mai bune măsuri economice și sociale. Iată exact ce spune fostul ministru Ialomițeanu într-un cominicat de presă:
,,Repornirea economiei României reprezintă o necesitate în această perioadă pentru a evita un impact financiar și social major pe termen mediu și lung. Acest lucru este posibil în mod treptat în condițiile stabilite de specialiștii din domeniul sănătății. Multe firme doresc să înceapă activitatea, dar lipsa unui cadru legal privind securitatea muncii amână acest lucru. Actualul Guvern ar trebui să transforme șomajul tehnic într-o măsură proactivă și anume de finanțare parțială a locurilor de muncă pentru firmele care iși reiau activitatea. Aceasta măsură apare ca o garanție pentru menținea locurilor de munca, mai ales dacă s-ar aplica și după perioada de criză și anume până în momentul asigurării unei stabilități financiare a firmelor.

Dacă activitatea economică se va relua la un nivel posibil din punct de vedere medical vor fi foarte multe avantaje: salariații vor primi venituri mai mari, consumul va fi stimulat prin cresterea puterii de cumparare a populației, producția internă va fi stimulată de consum, încasarile bugetare vor fi mai mari. În aceste condiții există posibilitatea finanțării de la buget a investitiilor și a creșterii veniturilor persoanelor care au fost lovite de majorarea prețurilor, în special la alimente.

Pentru reînceperea activității economice ar fi bine ca actualii guvernanți să cheme la dialog patronatele, sindicatele și partidele politice din Parlament pentru a gasi cele mai bune masuri economice si sociale. Sunt multe organizatii patronale care propun măsuri foarte bune atât pentru stimularea productiei cât și pentru demararea de investitii cu impact major în dezvoltarea economică. Aceasta modalitate de lucru asigură și o liniște politică și socială de care are nevoie Romania în această perioadă. Dacă se va amâna reînceperea activității economice România se va confrunta cu mari probleme financiare și sociale cu impact major asupra nivelului de trai al populației”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.