Ialomițeanu se întreabă ce face efectiv Primăria în această criză!

Ialomițeanu se întreabă ce face efectiv Primăria în această criză!

0 73


Fostul ministru de finanțe și actualul candidat la funcția de edil al municipiului Brașov, prof. universitar Gheorghe Ialomițeanu pune câteva întrebări mai mult întrebări retorice privind modul în care supremul de la SC Primăria Scripcaru SA se implică în această criză fără precedent. Iată ce spune sursa citată:
,,În această perioadă putem să comparăm dacă actuala conducere a Primăriei Brașov face mai mult sau mai puțin pentru brașoveni și mediul de afaceri decât alte primării de municipiu. Reprezentanții altor primarii de municipiu comunică zilnic ce fac pentru comunitatea pe care o conduc. De exemplu dotarea spitalelor cu aparatura medicală, oferirea de pachete de alimente și materiale sanitare pentru populație, în principal pentru persoanele vulnerabile, acțiuni ample de dezinfectare a străzilor și mijoacelor de transport în comun, școlilor și a blocurilor inclusiv scările acestora, acordarea de facilități fiscale firmelor a căror activitate a fost suspendată, identificarea de oportunități pentru firmele a caror activitate a fost suspendată, testarea populației pentru depistarea persoanelor afectate de virus, oferirea unei mese calde și ingrijiri medicale la domiciliu pentru persoanele vulnerabile”.


Finanțele să acorde bonificații pentru toate impozitele, taxele și contribuțiile obligatorii!

În altă ordine de idei, Ialomițeanu, ca fost ministru al finanțelor și laureat al premiului de Ministru de Finanțe al anului în Europa în 2011 al publicației The Banker – revistă ce apartine grupului Financial Times – afirmă că ,,în sfârșit Ministerul de Finanțe a aprobat acordarea unei bonificații cuprinse între 5% si 10% pentru contribuabilii care fac plata anticipată în contul impozitului pe profit la termenul de scadență. Apare întrebarea firească către Ministrul de Finanțe și anume de ce nu a acordat această bonificație pentru toate impozitele, taxele și contribuțiile obligatorii. Ar fi fost o măsură bună pentru a stimula plata acestor obligații fiscale la termenul de scadență stiind că încasările bugetare vor fi cu mult sub nivelul programării bugetare. Acest lucru se va întampla deoarece contribuabilii care nu iși plătesc impozitele și taxele la scadență în aceasta perioadă nu vor fi sanctionați!”
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.