Ialomițeanu – riscul amânării ratelor trebuie împărțit între debitor, bănci și stat!

Ialomițeanu – riscul amânării ratelor trebuie împărțit între debitor, bănci și stat!

0 87


Fostul ministru de finanțe și actualul candidat la primăria Brașov, Gheorghe Ialomițeanu spune spune că ,,amânarea ratelor la banca este o decizie buna, deoarece reprezintă un balon de oxigen pentru persoanele ale caror venituri sunt afectate în aceasta perioada de criză.

Riscurile determinate de această amânare ar trebui impărțite în mod echitabil între bănci și debitor. Ar fi fost bine dacă există posibilitatea legală privind renegocierea dobânzii. Așa cum a aparut reglementarea, băncile au un singur risc și anume neincasarea ratelor după perioada de amânare din cauza situației financiare a debitorului. În schimb debitorul după perioada de amânare a plății ratelor bancare trebuie să plătească sume mai mari ca urmare a reeșalonarii ratelor și a plății dobanzii atât la credit cât și asupra dobânzii aferente perioadei de suspendare. Sper ca prin normele de aplicare a acestei ordonanțe să nu se creeze avantaje în plus băncilor și anume obligația debitorului de a constitui garanții suplimentare în favoarea băncilor.

O soluție ar fi împărțirea riscului între debitor, bănci și stat și anume pentru persoanele care după această criză își pierd locurile de muncă sau sunt nevoite să accepte venituri mai reduse față de cele anterioare crizei”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.