Ialomițeanu – exagerarea cu șomajul tehnic poate avea efecte negative!

Ialomițeanu – exagerarea cu șomajul tehnic poate avea efecte negative!

0 76

Fostul ministru de Finanțe, candidat la primăria Brașov, Gheorghe Ialomițeanu spune că:
,,Șomajul tehnic riscă sa ajunga în România o masura de austeritate având ân vedere modul excesiv in care se aplică. Dacă se va exagera cu acest șomaj se va produce o stagnare a producției si o reducere a consumului cu efecte negative pe termen lung, atat economic cat si social.
Îndemnizatia de somaj tehnic ar fi trebuit să fie acordata de către firmele care si-au suspendat activitatea economica datorita prevederilor ordonantei militare. Ar fi bine ca în regim de urgență să se reglementeze prin Ordonanțe militare modul în care trebuie să funcționeze firmele care pot să isi desfasoare activitatea in aceasta perioadă.
Multe firme au reușit să iși adapteze activitatea și doresc sa funcționeze. Sigur ca aceste firme ar trebui sa respecte conditiile impuse de specialistii din domeniul sanatatii. Guvernul ar trebui sa elaboreze un program prin care sa stimuleze atat producția interna cat si consumul populatiei. Autoritățile locale ar trebui să simplifice birocraâia administrativă și să acorde facilități pentru stimularea activitatii economice.
În primul rând trebuie sprijiniti producătorii români avand în vedere ca societățile cu capital străin trebuie să respecte politicile stabilite de societățile mama. Se impun măsuri de protejare a puterii de cumparea în primul rand pentru persoanele cu venituri reduse”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.