HUNOR SE REEVALUEAZA SINGUR…

HUNOR SE REEVALUEAZA SINGUR…

0 92
Alunecos cum il stim preÅŸedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat glumet, vineri, la Congresul PSD, ca deoarece …tot "are loc un concurs de reevaluări; sunt intr-o mare incurcatura: pentru că Traian Băsescu îl apreciază pe Victor Ponta, iar premierul îl apreciază pe Dan Diaconescu", a adăugat, razand cu inteles: "Am ÅŸi eu o speranţă, sunt lângă Crin Antonescu"…Ca vorba romanului, pana in 2016 nu mai e o vesnicie!
PreÅŸedintele UDMR i-a mulÅ£umit apoi, în discursul de la Congresul PSD, lui Adrian Năstase: în perioada 2000-2004, "a avut curajul ÅŸi a rupt câteva stereotipuri, a trecut peste câteva bariere" în ceea ce priveÅŸte minorităţile naÅ£ionale.
Acesta a spus că a venit la Congres pentru că Victor Ponta a înÅ£eles că UDMR poate sta în opoziÅ£ie politică, dar relaÅ£iile româno-maghiare nu trebuie să fie împinse într-un trecut din care, cu un efort comun, s-a ieÅŸit."Pentru acest efort comun trebuie să îi mulÅ£umim ÅŸi lui Adrian Năstase din perioada 2000-2004, care a avut curajul ÅŸi a rupt câteva stereotipuri, a trecut peste câteva bariere, care la acea vreme păreau importante", a spus Kelemen, afirmaÅ£ie care a fost urmată de aplauzele CAM INTR-O DUNGA ale delegaÅ£ilor. În continuare, el i-a mulÅ£umit lui Victor Ponta pentru efortul politic făcut de când se află în fruntea Executivului, pentru modul în care ÅŸi-a respectat cuvântul dat. PreÅŸedintele UDMR a arătat că a acceptat invitaÅ£ia lui Ponta, pentru care îi mulÅ£umeÅŸte "cu respect", ÅŸi că a venit fără nicio ezitare, fără nicio reÅ£inere, din "extrem de multe motive''.
El a spus că este conÅŸtient de faptul nu este un lucru obiÅŸnuit ca la congresul unui partid aflat la guvernare, cu o majoritate extrem de solidă, să vină un lider al unei formaÅ£iuni politice aflate în opoziÅ£ie, cu atât mai mult cu cât PSD ÅŸi UDMR fac parte din familii politice diferite.n aproape 24 de ani de la RevoluÅ£ie, am acumulat o experienţă bogată în ceea ce priveÅŸte toleranÅ£a, respectul reciproc, dialogul susÅ£inut chiar ÅŸi în momente dificile. (…) Am construit, printr-un efort comun, mai multe etape, am colaborat", a mai declarat Kelemen Hunor. El a subliniat că membrii minorităţii maghiare nu sunt duÅŸmanii românilor sau ai României.
"Sunt într-o mare încurcătură, a spus, glumind, liderul UDMR."Când doamna preÅŸedinte a PPDD a transmis un mesaj că domnul Dan Diaconescu,vă desparte de PNL ÅŸi de PC, noi am scăpat", a continuat să glumească acesta.
PreÅŸedintele PSD, Victor Ponta, declarase, înainte de intervenÅ£ia liderului UDMR, că atâta timp cât Uniunea este singura reprezentantă legitimă a minorităţii maghiare, puterea trebuie, este obligată, condamnată să dialogheze ÅŸi să conlucreze cu această organizaÅ£ie.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.