Huniunea Social Liberala

Huniunea Social Liberala

0 218
Ungurii lui Kelemen Hunor sunt doar partea vizibila a creaturii care s-a cuibarit in Palatul Parlamentului. Un turban de tatar infundat pe crestetul unei dihanii monstruoase, de te miri cum de-a putut iesi din fanta ingusta a urnelor de vot. De fapt, nu e deloc asa.
Votul de duminica este o proba in plus ca personajele puse pe liste in calitate de candidati nu conteaza, iar partidul din spate ia tot.
Cat despre unguri, de cand ne intriga prezenta UDMR la guvernare? Astia s-au regasit in absolut toate gastile care au condus Romanika, indiferent de cat de obraznice le-au fost reendicarile de-a lungul vremii sau de cat de patrioate au fost discursurile bizonilor politici care s-au luat in coarne cu iredentismul maghiar prost mascat de pretentiile de autonomie si alte segregari specifice ideologiei maghiare. Faptul ca traditia prezentei UDMR in tabara invingatorilor este o datina deja romaneasca get-beget e demonstrat de anuntul premierului Ponta ca a inceput negocierile cu ungurii pentru o megacoalitie in Parlament, cand are deja o superuniune de alesi. De ce era nevoie de asta tine de insondabilul datinilor. Iar faptul ca, asa cum incearca sa speculeze jurnalistii si politicienii frustrati, UDRM baga zazania in USL, este doar o proasta intelegere a situatiei si doar o mirare tampa din setul care ne vine tuturor pe buze. Ce cauta, in general, acolo 80% dintre sinistrii ajunsi parlamentari.
Daca votul a fost al USL peste tot in tara, cum se face ca Elena Udrea, inamicul public nr. 2 pentru uselisti, este colega cu alesii Uniunii? Dar sleahta de pepededisti intrati cu ghiotura in Legislativ? Dar colectionarii de dosare penale de la USL care vor lua loc in banci pentru patru ani, aparandu-se de cercetare cu imunitatea cu care i-au blagoslovit romanii?
Toti penalii si toti becalii s-au strans in bancile luxoase, apreciate de oierul miliardar.  Ca sa nu mai pomenim de jena intrarii in Parlament a perdantilor din colegii, o tristete pe care alesii n-au binevoit s-o dreaga inainte de inceperea campaniei electorale.
Unde mai pui ca Parlamentul este nevoit sa-si gonfleze burdihanul pentru a-i cuprinde pe toti. Alesii au ajuns la 588, cu 112 mai multi decat actualul numar – si-asa imens – cu care functioneaza institutia facatoare de legi in Romanika.
Matahala pe care unii intentionau sa o puna la regim inainte de alegeri s-a trezit mai bortoasa decat inainte. Iar la hidosenia creaturii ungurii au o doar o contributie debila.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.