Hunedoara – Romanii de langa noi!

Hunedoara – Romanii de langa noi!

0 110

Piese arheologice deosebite din perioada Daciei Romane vor fi prezentate publicului in cadrul expozitiei „Romanii de langa noi”, organizata de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva cu prilejul manifestarii culturale „Noaptea alba a muzeelor”, programata sambata, incepand de la ora 20.00.
”In cadrul expozitiei vor etalate piese aflate in colectiile muzeului din Deva. O parte dintre ele au fost descoperite in urma sapaturilor arheologice de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Micia si Germisara”, a declarat directorul muzeului, Marcel Morar.
Publicul va putea vedea aplici de bronz aurit folosite la carele de parada, ceramica si opaite, reliefuri si structuri votive cu reprezentari ale zeilor romanilor. Expozitia mai cuprinde bijuterii si piese de echipament militar confectionate din bronz si argint, capul Meduzei Gorgona si faimoasele placute de aur descoperite la Germisara in bazinul cu apa termala si obiecte de uz comun.
Expozitia urmareste introducerea publicului vizitator in ambianta epocii romane, a vietii civile si militare sub toate aspectele sale. De aceea, cu prilejul vernisajului a fost programata si o auditie de muzica din perioada romana.
Expozitia „Romanii de langa noi” va fi deschisa pana la 30 iunie si poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00-18.00, cu exceptia zilei de luni.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.