Hunedoara: Primariile isi falimenteaza furnizorii

Hunedoara: Primariile isi falimenteaza furnizorii

0 139

Primariile din judetul Hunedoara inregistreaza datorii de 38 de milioane de euro catre firmele cu care au avut contractate lucrari de investitii si pe care nu le-au achitat din lipsa fondurilor.
„Ministerul Finantelor Publice ne-a solicitat o analiza a datoriilor pe care le au primariile pentru lucrari efectuate si neachitate. Valoarea acestor lucrari se ridica la 38 de milioane de euro, calculate la un curs de patru lei pentru un euro”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara, Lucian Heius.
El a mentionat ca in situatia de a avea facturi neachitate se afla toate cele 69 de primarii din judetul Hunedoara, dar nu a dorit sa nominalizeze principalii datornici din motive care tin de secretul fiscal.
In opinia directorului DGFP Hunedoara, este nevoie de deblocarea fondurilor necesare primariilor pentru ca, la randul lor, firmele care ar trebui sa primeasca sumele de bani sa-si poata achita, apoi, restantele catre bugetul de stat si chiar salariile restante.
Potrivit acestuia, cuantumul datoriilor nu este foarte mare, in conditiile in care DGFP Hunedoara incaseaza, lunar, de la agentii economici, aproximativ 29 de milioane de euro sub forma de taxe si impozite la bugetul consolidat al statului.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.