Hunedoara: incendii in apropierea padurilor

Hunedoara: incendii in apropierea padurilor

0 127

Doua incendii de vegetatie uscata au fost semnalate, duminica, in apropierea padurilor aflate in vecinatatea oraselor Brad si Hateg, la fata locului fiind mobilizati zeci de pompieri militari si angajati ai ocoalelor silvice.
Primul foc s-a produs la liziera unui paduri de langa Hateg, unde, in cursul noptii de sambata spre duminica, a mai fost semnalat un incendiu pe o lungime de o jumatate de kilometru. Intr-o prima faza, focul a fost stins, dar vantul puternic a facut ca focarele sa reapara, duminica, la mai multe buturugi si taieturi uscate de copaci.
Pompierii au intervenit cu maturi si lopeti pentru ca masinile cu apa si spuma n-au putut ajunge la locul incendiului din cauza reliefului accidentat, de munte.
“Focul s-a reaprins din cauza vantului puternic, iar pompierii au reinceput interventia. De aceasta data, cei 20 de pompieri militari sunt sustinuti de alti 20 de angajati ai primariei si ocolului silvic Santamarie Orlea”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, lt. Anemona Doda.
Un alt incendiu de padure a izbucnit in apropiere de Brad, pe raza localitatii Musariu. Incendiul se manifesta pe o lungime de o jumatate de kilometru, la marginea padurii.
Din primele investigatii ale pompierilor militari, ambele incendii au fost provocate de arderile necontrolate ale vegetatiei uscate. Focul nu a ajuns sa afecteze coronamentul copacilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.