Huiduirea pesediştilor l-a costat funcţia pe preşedintele USR Braşov

Huiduirea pesediştilor l-a costat funcţia pe preşedintele USR Braşov

0 222

Mai mulţi protestatari, printre care şi membri ai USR Brașov, le-au cerut pesediştilor socoteală pentru votul la legile justiţiei. Printre vorbe grele şi huiduieli s-a strecurat şi o ameninţare

Liderul Organizației Municipale a USR Braşov a demisionat din funcţie. Codruţ Bucur a luat decizia după incidentele de sâmbătă după-masă din centrul Braşovului, în urma şedinţei organizaţiei municipale a PSD. Mai mulţi protestatari, printre care şi membri ai USR Brașov, le-au cerut pesediştilor socoteală pentru votul la legile justiţiei. Printre vorbe grele şi huiduieli s-a strecurat şi o ameninţare din partea unui protestatar, care nu este membru USR.
Incidentul a avut loc sâmbătă în fața hotelului unde social-democraţii ţinusera sedinţa organizaţiei municipale. La ieşire, au fost întâmpinaţi cu huiduieli; cei câţiva inşi strânşi în faţa hotelului le-au strigat: „Şobolanilor!” şi „Iubitori de hoţi!
Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a scris pe contul de facebook că a fost calomniat, urmărit și amenințat că va fi căutat acasă dacă PSD adoptă prin ordonanţă de urgenţă codurile controversate.
De huiduieli au avut parte și colegii de partid Marius Dunca, Roxana Mînzatu, alături de alți lideri şi membri PSD Brasov.
Social democrații au depus plângere la poliție împotriva celor care i-au înjurat şi amenințat.
Agentul șef adj. Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov, confirmă că Biroul de investigații criminale al Poliției Municipiului Brașov efectuează verificări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
În urma incidentului liderul organizației municipale a USR Brașov, Codruț Bucur și-a anunțat demisia şi îşi cere scuze pentru limbajul folosit de contestatari.
„Îi îndemn pe toți cei care protestează zilele acestea să nu se lase atrași într-o spirală a agresivității care în mod cert nu poate avea un rezultat pozitiv și în nici un caz nu folosește scopurilor și valorilor pe care le susținem”, a declarat ieri Bucur presei.
Europarlamentarul Răzvan Popa a anunţat că va face și o informare la Parlamentul europarlamentar în legătură cu escaladarea conflictului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.