Huiduielile de la Budapesta, pentru Ponta au fost contramandate…

Huiduielile de la Budapesta, pentru Ponta au fost contramandate…

0 102
InvitaÅ£ia lansată de Partidul Socialist din Ungaria (MSZP) premierului român Victor Ponta de a fi oaspete al congresului partidului la Budapesta, a încins spiritele în tabăra lui Viktor Orban. Doua organizatii turbat pro-guvrnamentale au anunÅ£at pentru data de 9 martie un miting de amploare îndreptat împotriva lui Victor Ponta.
Presa lui Orban in frunte cu cotidianul Magyar Nemzet ,un fel de Romania libera de la noi , titra aberant pe prima pagină: „Este o ruÅŸine că MSZP invită în Ungaria un asemenea extremist, antimaghiar, recunoscut pentru acÅ£iunile sale ÅŸovine. Este inacceptabilă venirea la Budapesta a unui om care jigneÅŸte ÅŸi calcă în picioare drepturile maghiarilor din Ardeal. Să îl primim pe Ponta cu steaguri secuieÅŸti ÅŸi maghiare”, au tunat organizatorii, citaÅ£i de Magyar Nemzet.
Dandu-si seama ca au sarit rau calul,ridicandu-i premierului roman mingea la fileu,unul dintre organizatorii protestului, a declarat pentru acelasi Magyar Nemzet că organizarea mitingului a fost sistată, iar protestul nu va mai avea loc. „Serviciile Secrete ungare au atenÅ£ionat organizatorii mitingului că vor avea loc provocări”, au titrat televiziunile de ÅŸtiri.
„Din surse de încredere am primit informaÅ£ia că grupuri organizate plănuiesc să perturbe protestul ÅŸi să provoace acte de violenţă. Degeaba am fi fost câteva sute de mii de oameni la miting, dacă unii ar fi venit înarmaÅ£i ÅŸi ar fi căutat ÅŸi provocat un scandal inutil. Nu ne asumăm riscul ca integritatea corporală a cuiva să fie pusă în pericol."
Liderii MSZP au catalogat demersul drept o tentativă a puterii de a distrage atenÅ£ia într-o zi de congres socialist , în care vor curge reproÅŸurile la adresa Guvernului. „Oamenii lui Orban organizează această acÅ£iune ca o replică la reproÅŸurile care i se vor aduce Guvernului”, a declarat preÅŸedintele MSZP, Mesterhazy Attila. „Premierul Victor Ponta a fost invitat la congres în baza relaÅ£iilor bune pe care vrem să le întreÅ£inem cu vecinii noÅŸtri."
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.