Huidu a primit tot cu suspendare

Huidu a primit tot cu suspendare

0 101
Judecatorii brasoveni i-au marit pedeapsa lui Huidu, dar i-au dat tot cu suspendare. Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat pe realizatorul TV la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere si 2 ani de incercare. Instanta i-a interzis lui Serban Huidu sa mai conduca timp de 6 ani si a dispus ca ADN-ul sau sa fie introdus intr-o baza de date a Politiei. Apartinatorii victimelor lui Huidu cred ca sentinta este prea blanda si vor sa-si caute dreptatea la CEDO.
Judecatorii Curtii de Apel Brasov au admis recursul formulat de procurori si rudele victimelor si a decis casarea sentintei din 29 iunie 2012 prin care Judecatoria Brasov in condamna la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Instanta a hotarat in schimb majorarea pedepsei la 4 ani de inchisoare, dar tot cu suspendare sub supraveghere si 2 ani de incercare. Lui Huidu i s-a interzis si dreptul de a conduce timp de 6 ani.
Elena Balog, sotia soferului decedat in accidentul comis in octombrie 2011 de vedeta TV in zona Timisul de Jos, soldat cu 3 morti, s-a declarat revoltata de decizia judecatorilor, pe care o considera prea blanda. Doamna Balog este dispusa sa ajunga la CEDO dupa ce a epuizat caile de atac in Romania.
Avocatii rudelor victimelor se asteptau la o astfel de sentinta dar spera ca dispozitiile instantei sa il responsabilizeze pe Huidu.
Instanta a mai dispus si prelevarea de probe biologice care vor sta la dispozitia politiei intr-o baza de date. Daca, saptamana trecuta, la judecarea recursului Huidu a fost in sala si timp de 5 ore s-a uitat in pamant, de acesta data nici vedeta TV si nici avocatii lui nu au venit la Brasov la pronuntarea sentintei Curtii de Apel.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.