Hrana pentru salbaticiunile din zona Bran

Hrana pentru salbaticiunile din zona Bran

0 53

Daca treaba este reala, ceea ce nu vad de ce nu ar fi, ursii din zona Bran sunt animale rasfatate, caci primesc, printre altele, ciocolata cu alone.
Animalele din aceasta zona sunt pregatite de angajaþii Directiei Silvice pentru sezonul de iarna. Doua kilograme de ciocolata cu alone, asta primesc, in prag de iarna, ursii din zona Bran. Si vorbim doar de desertul unui intreg meniu, pregatit de angajatii Directiei Silvice Brasov pentru salbaticiunile padurii. Silvicultorii duc in fiecare zi, la locurile speciale de hranit, porumb, fan, fructe si sare. Daca iarna va fi grea, animalele au unde sa vina sa manance.
In meniu, felul principal consta in fructe cu termen de garantie depasit, aduse de angajatii Directiei Silvice direct de pe rafturile supermarketurilor din oraa. Grauntele de porumb sunt, insa, punctul forte al mesei.
Aprovizionarea punctelor de hranire pentru animalele salbatice a inceput de pe 1 octombrie. Punctele sunt situate in cele mai greu accesibile locuri de pe cararile animalelor. Odata hrana pusa, oamenii se retrag intr-un observator de vanatoare, unde nu le este simtitã prezenta, pentru a urmari daca si cum vin animalele sa manance.
Si nu doar ursii au parte de delicatesele urcate in munte de angajatii Directiei Silvice si ai Parcului Bucegi. Mistretii, caprioarele, vulpile si lupii sunt si ei invitati la masa.
Dupa un asemenea ospat, salbaticiunile nu isi pot refuza savoarea unor bucati zdravene de ciocolata cu alune. Deliciosul desert place mai ales ursilor, mari amatori de dulciuri .
Padurarii fac aprovizionarea de toamna doar pentru a obisnui salbaticiunile cu punctele de hranire. La iarna insa, vor urca din nou in munte. Daca bunataturile pe care le duc atunci sunt suficient de savuroase, animalele nu mai dau tarcoale asezarilor umane.
Si iata ca ninsorile iernii au sosit si animalele salbatice au inceput sa profite de grija aceasta a oamenilor, care, sa speram, va tine toata iarna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.