Hotie la chioscurile de presa brasovene?

Hotie la chioscurile de presa brasovene?

0 149

Propaganda promotionala si, intr-o masura, existenta la chioscurile de presa ale publicatiilor care propun la vanzare ziarul impreuna cu o carte de valoare, ca titlu si continut, pentru adulti si, in cazul de fata, pentru copii – nu sunt incluse toate chioscurile de distribuire a presei – nu mai prezinta, inca de la orele diminetii, ziarul cu acea carte anexa multimediatizata prin reclamele tv.
Te duci in Craiter – asta mi-a fost intamplatoarea prima incercare de a lua cartea pentru manzul iepei mele – si ti se da ziarul, la pretul incluzand volumul, dar fara acesta.
Am luat-o pe jos, de-al naibii picioarelor mele si a curiozitatii, ca tot sunt amandoua lovite de blestem, si am gasit in multe locuri, la multe chioscuri, aceeasi situatie.
Dupa care, mai incolo, dupa cateva ore, poti lua cartile la pretul impus in totalitate si cu un ban mai putin decat la vreo librarie.
Este drept, la valoarea vietii impuse de niste cretini care doresc sa guverneze, nu este de mirare schema. Fiecarer vrea – nu ca doreste, ci i se impune prin necesitate – un banut in plus. Baietii sau fetele – zic asa in cinstea vietii lor amarate, ca altfel nici macar la balul pensionarilor nu ai tendinta sa-i inviti – vor sa faca de doua felii de paine in plus, mai rau ca pe vremea ceausista.
Este drept, nu conteaza motivul, conteaza fapta. Nu cer sa fie rupti in doua respectivii chioscari, dar vreau ca asa ceva sa nu se mai intample. Cine stie ce necazuri necunoscute noua zac in sufletele lor de batani neimpliniti, insa daca imi platesc obiectul, imi si doresc cana plina.
S-ar putea sa rog reglementarea in numele multota, asa ca societatea ocupandu-se de distribuirea presei ar fi cazul sa vada care este situatia si sa o corecteze.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.