Hoti de lemne, amendati de jandarmi cu peste 72.400 de lei

Hoti de lemne, amendati de jandarmi cu peste 72.400 de lei

0 432

Dupa ce Legea 133/2015 le-a stabilit competente in controlul circulatiei materialelor lemnoase, jandarmii brasoveni au efectuat in ultimele patru luni ale anului trecut mai multe actiuni independente si in cooperare

Dupa ce Legea 133/2015 le-a stabilit competente in controlul circulatiei materialelor lemnoase, jandarmii brasoveni au efectuat in ultimele patru luni ale anului trecut mai multe actiuni independente si in cooperare. Au constatat 5 infractiuni de taiere ilegala de arbori, 2 infractiuni de distrugere de material lemnos, 6 infractiuni la Legea evaziunii fiscale si 2 infractiuni de dare de mita.
Mai multi hoti de lemne au incercat sa le ofere jandarmilor sume de bani intre 250 lei si 2.000 lei ca sa nu le fie intocmite actele de constatare. Jandarmii au aplicat si un numar de 96 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 72.400 lei. hoti lemne jandarmi
Au fost ridicate si predate in custodia lucratorilor silvici 613 metri cubi material lemnos, 5.330kg cetina si 46 de brazi, iar societatile silvice urmeaza sa valorifice materialul lemnos in conditiile legii. In aceste cazuri, jandarmii au sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov si Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.
Materialele lemnoase gasite in circulatie fara documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a caror valabilitate a expirat sau care nu au inscrisa provenienta legala se confisca si se valorifica potrivit legii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.