Hotelul Saturn din statiunea Saturn, certificat ecologic

Hotelul Saturn din statiunea Saturn, certificat ecologic

0 61

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a acordat eticheta ecologica pentru serviciile de cazare turistica la hotelul Saturn (din statiunea Saturn), acesta devenind primul hotel din Romania care a primit eticheta ecologica.Hotelul, a carui constructie a costat 3 milioane de euro, este si primul de 5 stele din sudul litoralului.
Ieri, 7 iulie 2008, Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice, organul consultativ cu rol in evaluarea dosarelor, a analizat documentatia depusa de SC FIMEST TURIST SRL, in vederea obtinerii etichetei ecologice pentru serviciile de cazare turistica la hotelul Saturn din statiunea cu acelasi nume.
Astfel, s-au verificat criteriile de acordare a etichetei in conformitate cu prevederile Deciziei nr.287/2003/EC privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice europeana pentru serviciile de cazare turistica si s-a constat ca sunt indeplinite cerintele prevazute in decizia sus-mentionata, la criteriile obligatorii. De asemenea, membrii comisiei au decis ca sunt indeplinite si un numar de 21 criterii optionale, totalizand un punctaj 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte.In urma analizei documentatiei s-a hotarat acordarea etichetei ecologice pentru serviciile de cazare turistica la hotelul Saturn.
Eticheta ecologica demonstreaza inalta calitate si respectul fata de mediu, recompensand astfel serviciile de cazare si turistii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.