Hotelul de gheata de la Balea Lac a avut doar 2...

Hotelul de gheata de la Balea Lac a avut doar 2 clienti de Revelion

0 147

Hotelul de gheata de la Balea Lac pare sa nu mai aiba stralucirea de altadata. In cel de-al patrulea an consecutiv in care a fost ridicat, Ice Hotel Balea Lac nu s-a mai bucurat de acelasi numar de turisti curiosi sa experimenteze o noapte pe un pat de gheata.
Deschis chiar din prima zi de Craciun, Ice Hotel Balea Lac a fost vizitat pana acum de aproape 3.000 de persoane, un numar mult redus fata de el inregistrat in anii trecuti.
Anul acesta hotelul a avut, ce-i drept. Si mai putine spatii de cazare, dat fiind faptul ca au fost construite doar 6 camere din gheata fata de cele 10 de anul trecut. Tema aleasa pentru acest an a fost compozitori celebri de muzica clasica.
In trei saptamani de la deschidere, gradul de ocupare a celor patru camere si celor doua apartamente a fost de 25%.
„De Revelion am avut doua persoane cazate, iar in rest, cate o camera, doua pe saptamana”, ne-a declarat Arnold Klingeis, proprietarul hotelului.
Cazarea pentru o singura noapte intr-o camera dubla costa aproape 200 de lei, iar pentru un apartament tariful este de 300 de lei pe noapte.
Pe langa hotel, a fost ridicata pentru a doua oara si Biserica de Gheata, inaugurata chiar de Boboteaza. „Biserici de gheata se fac si in Suedia. De ce sa nu existe un loc care sa uneasca crestinismul in varful muntelui? La biserica se pot oficia cununii religioase, botezuri, slujbe, indiferent de religie”, a mai adaugat Arnold Klingeis.
Totodata, aici va fi amenajat si un snow park care va avea partie de schi, iar doritorii vor putea sa inchrieze saniute cu 10 lei pe ora si snowmobile cu 100 de lei pentru o jumatate de ora. Pana la sfarsitul lunii aprilie cand hotelul si Biserica nu vor mai fi operationale, proprietarul spera ca numarul celor care vor dori sa viziteze hotelul sa se ridice la 20.000.
Hoteluri de gheata se mai construiesc in Suedia, Finlanda, Norvegia si Elvetia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.