Hotel in Parcul Operei

Hotel in Parcul Operei

0 54

Federatia Romana de Tenis vrea sa faca un hotel de trei etaje, o sala de sport si mai multe terenuri de tenis pe circa o treime din Parcul Operei. Planul Urbanistic Zonal prin care se cere aprobarea acestor constructii a primit miercuri acordul Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Capitalei. Desi terenul respectiv este parc, iar legea interzice construirea pe spatiul verde, Comisia a decis ca acest proiect este posibil si oportun pentru oras.
Vlad Cavarnali, membru in Comisia Tehnica de Urbanism si persoana care a prezentat proiectul, a motivat ca, desi pe Planul Urbanistic General terenul este V1, adica parc, pe alt plan terenul este construibil. “Pe Planul Urbanistic Zonal de Zone Protejate, terenul pe care Federatia intentioneaza sa construiasca nu este spatiu verde. Acolo au fost dintotdeauna terenuri de tenis si asta vor sa faca si ei acum”, a spus acesta.
Reamintim, conform normelor UE, ar trebui sa fie alocate 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. In prezent, Bucurestiul are doar 12 mp pe cap de locuitor

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.