Hotel de 5 stele in Poiana Brasov din 2010

Hotel de 5 stele in Poiana Brasov din 2010

0 217

Poiana Brasov se mai imbogateste cu un hotel de 5 stele incepand cu anul viitor. Hotelul Radisson SAS isi va deschide usile pentru clienti abia anul viitor, in prima jumatate a anului 2010, desi initial inaugurarea unitatii fusese programata pentru ultimul trimestru al acestui an.
“Aceasta intarziere este cauzata de actualul context economic cu care ne confruntam si de efectele crizei mondiale asupra domeniului imobiliar”, a declarat Adrian Adam, sales & marketing director al Radisson SAS.
Unitatea din Poiana Brasov va avea 186 de camere, doua restaurante, un bar, un centru de tratament de tip spa, dar si sali de conferinta si un patinoar. In apropierea hotelului va mai fi deschis si un teren de golf profesionist cu 18 gauri.
Investitia totala in cea de-a doua unitate Radisson SAS din Romania este estimata la circa 60 de milioane de euro.
Criza economica a afectat, in primele 2 luni ale acestui an, gradul de ocupare al Radisson a fost in ritmul pietei, adica sub 50%, segmentul de food&beverage a adus aproape jumatate din veniturile hotelului in aceasta perioada.
„Gradul de ocupare scazut a fost contrabalansat de o evolutie foarte buna pe segmentul de food&beverage care asigura in prezent circa 45% din veniturile totale”, a mai declarat oficialul hotelului.
Pentru a profita cat mai mult de succesul avut pe acest segment, hotelul va beneficia, incepand cu sezonul de primavara-vara de inca doua noi restaurante, cu o capacitate de circa 250 de locuri. „Incepand din aprilie-mai vom deschide atat terasa Caffe Citta, care va avea specific italian, cat si un restaurant cu meniu international, cu o capacitate de 150 de locuri”, afirma Adrian Adam.
Printre primele decizii luate de sefii hotelului bucurestean in primele luni din 2009 se numara eficientizarea activitatii, care a presupus si reducerea numarului de angajati.
„Optimizarea activitatii pe timp de criza a inclus si renuntarea la anumite posturi, dar nu in pozitiile de middle si top management. Au avut loc 19 disponibilizari, iar restul, pana la circa 50 de persoane, au plecat din proprie initiativa si nu vor mai fi inlocuiti”, a mai declarat acesta.
Hotelul are in prezent circa 300 de angajati, cu 15% mai putini fata de luna martie a anului trecut.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.