Hotarare de Guvern pentru mai multe imobile din Brasov

Hotarare de Guvern pentru mai multe imobile din Brasov

0 483

Situatia juridica a mai multor cladiri din municipiu trebuie hotarata de Guvern. Si la Brasov, la fel ca si in alte orase, anomaliile legislative dau mari batai de cap autoritatilor. Din pricina situatiei juridice neclare, in mai multr cladiri, spitale sau muzee, nu se pot face investitii. Intr-o astfel de situatie se gaseste si Casa Sfatului

Situatia juridica a mai multor cladiri din municipiu trebuie hotarata de Guvern. Si la Brasov, la fel ca si in alte orase, anomaliile legislative dau mari batai de cap autoritatilor. Din pricina situatiei juridice neclare, in mai multr cladiri, spitale sau muzee, nu se pot face investitii.
Intr-o astfel de situatie se gaseste si Casa Sfatului, imobilul in care functioneaza Muzeul Judetean de Istorie. Problema acestor cladiri a fost dezbatuta si in ultima sedinta de consiliu local.
Potrivit Legii 972 din 2002 care reglementeaza domeniul public al comunitatilor din Romania, pentru Casa Sfatului apare drept proprietar in acte municipiul Brasov, in timp ce Consiliul Judetean cu drept de administrare. 2Consiliul-Judetean-Brasov_2
Municipalitatea a trimis Consiliului Judetean adrese sa emita material referat catre Guvern pentru emiterea unei hotarari de guvern care sa reglementeze situatia mai multor imobile de pe raza municipiului care se regasesc in proprietatea acestuia dar, in virtutea HG 972, sunt in administrarea consiliului judetean. Dupa ce Guvernul va emite o hotarare prin care se rectifica actul din 2002, consiliul local trebuie sa decida ce se va intampla cu aceste imobile.
La fel s-a procedat si atunci cand au fost date in folosinta imobilele in care fuctioneaza pavilioanele Astra si Tractorul ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.