Hossu, Cartel Alfa: Ne pregatim de proteste

Hossu, Cartel Alfa:
Ne pregatim de proteste

0 91

Presedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca proiectele de acte normative aparute in ultimul timp, care prevad disponibilizari in educatie, asistenta sociala, administratie publica sunt facute de contabili, nu de experti, iar sindicatele se pregatesc de proteste.
Bogdan Hossu a spus ca initiatorul acestor proiecte, respectiv Ministerul de Finante, „priveste pur contabiliceste si financiar problema, fara sa aiba de-a face cu cresterea eficientei”.
Liderul sindical a precizat ca federatiile din toata tara deja strang semnaturi pentru declansarea protestelor in a doua parte a lunii ianuarie. „Ne pregatim de proteste, vom incepe cu mici manifestari in teritoriu si n-o sa lipseasca nici umorul negru. Il vom intreba pe ministrul Vladescu unde e lantul slabiciunilor sau la ce flaut canta”, a mai spus Hossu, facand referire la cei doi consilieri ai ministrului Finantelor, Andrei Gheorghe si Dan Bittman.

Disponibilizari masive
Referitor la disponibilizarile din sectorul bugetar, ministrul Sebastian Vladescu nu a dorit, joi, sa comenteze, precizand ca exista deja un program de 100.000 de locuri de munca care vor fi eliminate.
Guvernul a aprobat deja o ordonanta de urgenta care prevede reducerea cu 15.000 a posturilor din invatamant, in 2010.
De asemenea, urmeaza a fi disponibilizate 3.000 de posturi din asistenta sociala, respectiv personalul administrativ, nu cel de specialitate, asa cum precizeaza reprezentantii Ministerului Muncii.
Ultimul proiect de acest gen aparut prevede ca aproximativ 17.000 de angajati din administratia locala ar putea fi disponibilizati in acest an, iar primii concediati vor fi cei cu varsta de pensionare si cei fara copii. Proiectul de lege limiteaza numarul functionarilor din primarii si consilii in functie de numarul de locuitori.
Si in sectorul feroviar de stat vor fi disponibilizati 10.342 de salariati, provenind de la 13 companii, societatea cu numarul cel mai mare de concedieri propus, de 6.700, fiind CFR Marfa, conform Ministerului Transporturilor.

Hossu spunea, la sfarsitul lunii decembrie, dupa o intalnire cu reprezentantii Ministerului Finantelor, ca acestia au informat sindicatele ca va scadea fondul cu salariile la 0,7 miliarde de lei global, ceea ce inseamna o reducerea a numarul de posturi cu 80.000 in tot anul 2010 in sistemul public.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.