Hop si popii cu nasu-n smantana!

Hop si popii cu nasu-n smantana!

0 168

Si uite ca, in loc sa-si vada de menirea lor, popii isi baga adanc nasul in smantana prostitutiei.
In loc sa-si faca putintica ordine in ograda lor, plina de pacatele perverse sau normale comise la tot pasul de slujitorii Domnului, popii, prin glasul purtatorului de cuvant al Patriarhiei, au insfacat crucea si cadelnita ca sa dea cu ele dupa simplul pacatos care doreste si el o clipa de tihna, in cadrul legal si protejat, prin bratele tentante ale fiicelor Evei.
Iata cum, astfel, purtatorul de cuvant al Patriarhiei glasuieste: „Fiii bisericii, parlamentarii, sper ca se vor opune legalizarii prostitutiei”
Apoi daca si parlamentarii mai sunt fiii bisericii, atunci vai de mamele noastre! Sau poate biserica a dat-o pe o lumeasca cardasie cu domnii parlamentari si guvernanti, ca sa poata pacatui, din toate punctele de vedere, mai bine si mai lesne, dupa sistemul din fabula: noi vrem egalitate, dar nu pentru catei?
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a spus in direct la emisiunea „Realitatea Zilei” ca institutia pe care o reprezinta va lupta pentru a nu se pune in aplicare un proiect legislativ care prevede legalizarea prostitutiei. Parintele Stoica si-a exprimat speranta ca parlamentarii care sunt „fiii bisericii” vor tine cont de dorinta majoritatii romanilor care sunt intr-o mare masura crestini.
Bun, dar intr-o si mai mare masura sunt mireni si supusi celor lumesti, iar aceasta parte a celor lumesti, de care este legata si prostitutia, este lasata de Doamne-Doamne, care altfel nu ar fi inventat sexele si aceasta placuta necesitate fiziologica. Si parca daca esti insurat nu-ti platesti nevasta ca sa ai patul cald, aducand leafa intreaga, batand covoare, carand cumparaturile la piata, cumparand flori, renuntand la meci in favoarea unei parlite de telenovele, spaland parchetul si geamurile si alte o multime asemenea?
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat ca, departe de a rezolva o problema sociala grava, „legalizarea prostituþiei ar duce la agravarea problemei sub forma unei sclavii motivate financiar care contribuie la intensificarea degradarii sociale, la proliferarea unor boli, la cresterea numarului divorþurilor, iar femeile care sunt prinse in capcana acestui flagel ar fi iremediabil afectate si din punct de vedere sufletesc, dar ºi trupesc din perspectiva demnitatii lor in societate”.
Imi permit sa-l contrazic pe stimabilul parinte, fara sa fiu ateu. Dar nu pot inghiti galustile lui cu iz de morala mucegaita. Unde mai este atunci libertatea spiritului in relatia cu trupul si, mai ales, cu sine insusi? O moralitate fulgerata din dorinti ascunse este mai pacatoasa decat faptul de a oferi placere platita, cum platita este oricare alta placere in toata lumea. Iar prin legiferarea prostitutiei tocmai ca se pot evita numeroase divorturi si boli, ca sa nu mai vorbim de numeroasele violuri si perversitati.
Parintele Constantin Stoica a indemnat la cautarea cauzelor acestui fenomen, de parca acesta este recent aparut, fenomen care, in opinia sa, sunt saracia, criza morala, si a anuntat ca exista intre institutiile sociale ale bisericii si asezaminte sociale care se ocupa de rezolvarea acestei probleme.
Care dintre cele insirate drept cauze prezumtive?
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a spus ca biserica va lupta pentru nelegalizarea prostitutiei prin aducerea la cunostinta opiniei publice a pozitiei bisericii care probabil coincide cu opinia imensei majoritati a poporului roman care intr-o masura covarsitoare este crestin.
Constantin Stoica a spus ca, ori de cate ori apar astfel de probleme pe agenda publica, Patriarhia primeste multe solicitari pentru a interveni ca astfel de proiect legislativ sa nu fie pus in practica.
„Speram ca senatorii si deputatii care sunt si fii bisericii, dar si reprezentantii in Parlament ai comunitatilor care i-au trimis acolo, sa tina cont de vointa majoritatii”, a mai declarat, in incheiere, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Oare de aceea si-au lasat inaltii prelati imensele barbi? Sau ei au uitat de intelepciunea poporului, care spune sa faci ce zice popa, nu ce face el?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.