Holocaustul, crima împotriva umanităţii, este germană !

Holocaustul, crima împotriva umanităţii, este germană !

0 475

Cu câteva ore înainte să plece într-o vizită  chiar… în Germania, Benjamin Netanyahu a declarat, marţi seara, în Congresul Sionist Mondial, la Ierusalim, că muftiul Hadj Amin al Husseini i-a inspirat lui Hitler ideea exterminării evreilor.
Hitler nu voia să-i extermine pe evrei la vremea aceea, el voia să-i expulzeze pe evrei”, a declarat Benjamin Netanyahu în discursul pe care l-a susţinut. „Iar Hadj Amin al Husseini s-a dus să-l vadă pe Hitler şi i-a spus «dacă vreţi să-i expulzaţi, vor veni toţi aici»”, a continuat el. Potrivit premierului israelian, care a evocat această conversaţie ce ar fi avut loc în 1941, Hitler l-ar fi întrebat, atunci, „ce să fac cu ei?”, iar muftiul i-ar fi răspuns „arde-i”.
O serie de reprezentanţi ai opoziţiei israeliene, dar şi specialişti în domeniul Holocaustului, au intervenit pentru a contesta povestea prezentată de către Benjamin Netanyahu, acuzat de deformarea realităţii istorice.„Să spui că muftiul a fost primul care i-a menţionat lui Hitler ideea de ucide sau arde evrei nu este corect”, a comentat Dina Porat, o profesoară de la Universitatea de la Tel Aviv şi istoricul-şef la Memorialul Yad Vashem. „Ideea de a debarasa lumea de evrei este o temă centrală în ideologia lui Hitler, cu mult timp înainte să-l întâlnească pe muftiu”, a adăugat ea.Beniamin Netanyahu

Motivul pentru care Netanyahu a făcut aceste declaraţii rămâne neclar, într-un moment de tensiuni sporite între israelieni şi palestinieni. Lideri palestinieni l-au acuzat pe liderul israelian că încearcă să-l absolve pe Adolf Hitler de uciderea a şase milioane de evrei, cu scopul de a-i face pe musulmani să poarte responsabilitatea. „Este trist să-l vezi pe şeful Guvernului israelian detestându-şi în aşa măsură vecinii încât să caute să-l absolve pe cel mai mare criminal de război din Istorie, Adolf Hitler, de uciderea a şase milioane de evrei”, a declarat Saeb Erekat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP). „Domnul Netanyahu ar trebui să înceteze să exploateze această tragedie umană pentru a marca puncte în scopuri politice”, a continuat Erekat.
Cu siguranţă nu Husseini a inventat soluţia finală”, a declarat ministrul Moshe Yaalon pentru postul de radio al armatei israeliene. „Ci spiritul malefic al lui Hitler însuşi”, a adăugat el.
Hadj Amin al Husseini cu Hitler 1Consecvent ca si basescu noilor sale pareri, Benjamin Netanyahu le-a răspuns criticilor, afirmând miercuri că există „numeroase probe” în sprijinul acuzaţiilor sale la adresa lui Husseini, dar fără să precizeze sursele la care se referă. O lucrare din 1947, intitulată „Muftiul Ierusalimului”, şi un articol de ziar de la acea vreme afirmă că un fost consilier al lui Hitler a depus mărturie, în procesul de la Nürnberg, că Husseini a complotat cu dictatorul german pentru a debarasa Europa de evrei.
Husseini, care a fost căutat pentru a fi adus în faţa justiţiei, nu a fost prins niciodată. El a murit la Cairo. Întâlnirea dintre Hitler şi Husseini a avut loc la Berlin, pe 28 noiembrie 1941. Cu mai bine de doi ani înainte, în ianuarie 1939, cancelarul şi-a exprimat clar, într-un discurs pe care l-a susţinut în Reichstag, hotărârea de a-i extermina pe evrei.

Nota Bene:
„Toţi germanii cunosc istoria nebuniei criminale rasiste a naziştilor, care a condus la ruptura cu civilizaţia care a fost Holocaustul„, a comentat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Angelei Merkel. Noi ştim că responsabilitatea pentru această crimă împotriva umanităţii este germană şi că ea este într-adevăr a noastră„, a recunoscut el.
Vrem sa ii  intrebam pe acesti „holocaustisti”de profesie ce traiesc foarte bine din a „exploata” durerea fara seaman a poporului evreu, daca trebuie sa provocam neaparat in Romania, reactii de respingere a unui consens acceptat asupra trecutului. Cum sa te razboiesti cu personalitati de mare valoare ale culturii nationale  si asta o face o mixtura de pui de leninist invederat, infipt in fruntea unui bizar institut, infiintat din bani publici, care studiaza holocaustul romanesc„?
Care Holocaust romanesc mă mult-pricopsitilor, cand iata, purtatorul de cuvant al Dnei Merkel va lamureste fara dubii despre ce a fost vorba? (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.