Hochland Fitness distruge calciul din oase

Hochland Fitness distruge calciul din oase

0 179

Cuvantul „fitness” a intrat in vocabularul de baza activ al vorbitorilor de limba romana de gen feminin, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Fie ca este vorba de exercitii de mentinere a conditiei fizice, fie ca se refera la diferite teme de discutie din reviste glamorous, peste tot vedem Fitness.
Acum, acest cuvant a aparut pe ambalajul a tot mai multe produse pentru ca domnisoarele si doamnele impatimite de dietele, care le mentin vesnic tinere si frumoase, sa nu se simta prost atunci cand … mananca.
Un astfel de produs „de diete” este si branza topita Hochland Fitness care promite ca nu ii va ingrasa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetica pentru 100 de grame de branza este mica, insa cantitatea de grasimi raportata la substanta uscata este destul de mare.
Producatorul branzei topite Hochland Fitness omite doua informatii importante: continutul untului si al branzei. Pe langa lapte, acestea ar putea contine si o cantitate importanta de sare. Acest aspect trebuie cunoscut de consumatori, mai ales ca produsul mai are doua surse de sodiu: citrat monosodic si sare.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza ca un adult nu trebuie sa consume mai mult de 6 grame de sare zilnic pentru a-si pastra sanatatea inimii si a rinichilor.
Sarurile de topire din compozitia produsului analizat pot fi periculoase pentru sanatate. Polifosfatii au o serie de efecte adverse. Acestia dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase.
In timp, in cazul unui consum ridicat poate aparea osteoporoza. De aceea, cele mai afectate sunt femeile. De asemenea, polifosfatii duc la aparitia unor depuneri anormale de calciu-cioc de papagal (osteofite).
Asa ca, inainte de a manca ceva „fitness”, nu uitati de sanatate si de sfaturile medicului de a duce o viata echilibrata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.