Hochei : România, cu sportivi brașoveni în echipă, va participa, în perioada...

Hochei : România, cu sportivi brașoveni în echipă, va participa, în perioada 8-19 februarie 2023, la ,,International Pee Wee Quebec Tournament”

0 79

România va fi prezentă, pentru a patra oară, la cea mai faimoasă competiție din lume la hochei pentru copii. Astfel, în perioada 8-19 februarie 2023, în Canada are loc ,,International Pee Wee Quebec Tournament”. Competiția din Canada are loc la o frecvență anuală, având în spate o reputație și o tradiție impresionantă. Ediția din 2023, va fi cea de-a 63-a a competiției.
Reprezentanta României are în componență 14 sportivi, doi antrenori și doi team-manageri. Echipele care iau startul competiției au în lot sportivi născuți în 2010 și 2011, însă sunt acceptați și copiii născuți în 2012. Laszlo Kovacs, antrenorul secției U14 și U16 la echipa Corona Brașov, i-a pregătit pe „tricolorii mici” pentru turneul din Canada.
Totodată, Laszlo Kovacs este omul din spatele precedentelor trei apariții ale României la International Pee Wee Quebec Tournament. „Tricolorii” au sprijin și la nivelul portarilor, unde Rajmond Fullop, antrenorul tuturor categoriilor de vârstă de la Corona Brașov, se ocupă de prestația micilor portari.
În urmă cu patru ani, România a reușit să câștige grupa Inter B, cu victorii în meciurile de pe arena Videotron Center’, care are o capacitate impresionantă de 18.200 de locuri. În ceea ce privește susținerea echipei lui Laszlo Kovacs, 5.000 de oameni au participat la fiecare meci al „tricolorilor”.
În meciul din sferturi, câștigat de echipa noastră la loviturile de departajare, au asistat 13.000 de spectatori, majoritatea suporteri români stabiliți în Canada. În finală, România a câștigat, dominând clar, scor 3-1 pe Quebec NE Seigneurs.
De-a lungul timpului, vedete precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Patrick Roy, din NHL, au luat parte ca juniori la turneul Pee Wee Quebec.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.