Hingherii vaneaza catele gestante in cartierele Brasovului

Hingherii vaneaza catele gestante in cartierele Brasovului

0 518

Sunt draguti si jucausi dar in cateva luni vor umple strazile Brasovului de maidanezi. Fiecare catel lasat acum pe strada poate peste 6 luni sa aduca pe lume in medie 6 pui din care jumatate femele, care vor fata la randul lor. Autoritatile fac apel la brasoveni sa anunte locul in care se gasesc catele nesterilizate.

Sunt draguti si jucausi dar in cateva luni vor umple strazile Brasovului de maidanezi. Fiecare catel lasat acum pe strada poate peste 6 luni sa aduca pe lume in medie 6 pui din care jumatate femele, care vor fata la randul lor. Autoritatile fac apel la brasoveni sa anunte locul in care se gasesc catele nesterilizate. Ultima actiune de strangere a catelelor cu pui a avut loc luni dimineata in Bartolomeu.
Strada insa nu este locul potrivit pentru caini. Lasati liberi, sufera, sunt infometati, sunt loviti de masini iar de multe ori, in mod inevitabil ataca. Autoritatile incerca sa adune pe cat posibil catelele nesterilizate astfel incat sa tina sub control numarul cainilor fara stapan.
Zilnic echipe formate din lucrarori ai serviciului de gestionare al cainilor farar stapan insotiti reprezentanti ai asociatiei Milioane de Prieteni raspund la solicitarilor brasovenilor care anunta unde se afla catele cu pui.
In momentul in care sunt sesizati reprezentantii serviciului de gospodarire a animalelor impreuna cu reprezentantii asociatiei de protectia a animalelor Milioane de Prieteni vin si ridica aceste animale si le duc in unul din cele doua adaposturi din municipiul Brasov unde sunt sterilizati apoi sunt pregatiti pentru adoptie.maidanezi4
Numai luna trecuta au fost dati spre adoptie 56 de catei, insa numarul adoptii nu poate inca echivala numarul cainilor fara stapan. Homei Gabriel, seful Serviciului Gestionarea Cainilor fara Stapan Brasov, spune ca, daca lasam catelele nesterilizate pe domeniul public si incep sa fete, ne trezim la un moment dat ca in loc sa ridicam o catea gestanta i sa ridicam o catea cu 7 pui, sau 8 sau 9 pui din care jumatate sunt femele.
O problema serioasa o constituie si cainii care provin de pe fostele platforme industriale sau din curtile firmelor.
O alta problema cu care se confrunta autoritatile sunt cainii care sunt adusi din afara orasului si sunt lasati la periferii.Pentru a-i identifica pe cei care aduc animale in Brasov, politia locala a primit dispozitie pentru a face patrulare in zonele periferice si pe timp de noapte.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.