Hinghereala functioneaza si la pisici

Hinghereala functioneaza si la pisici

0 78

Serviciul public de gestionare a animalelor este o denumire sofisticata pentru hingherii angajati de primarie sa starpeasca haitele de caini de pe strazile orasului. De la infiintare si pana astazi, lucratorii serviciului se pot lauda cu eutanasierea a vreo 23.000 de patrupede ce hoinareau prin urbe.


Dupa atata hinghereala, oamenii meritau o indeletnicire ceva mai pasnica. Ultimul proiect in care s-a implicat institutia, in parteneriat cu Asociatia „Milioane de prieteni”, este realizarea la Brasov a celui mai mare adapost pentru animale din Romania. Necuvantatoare de toate speciile si rasele vor putea fi cazate aici; locatia va functiona si in regim de pensiune pentru animalele de care stapanii vor dori sa se debaraseze o perioada, cum este cea a concediilor.


Trecerea de la haituirea javrelor la gazduire animalelor de tot felul este o schimbare de profil destul de brusca. Prima careia nu i-a mirosit prea bine respecializarea a fost o biata pisica, ramasa captiva in varful unui brad. Angajatii serviciului au fost solicitati ieri sa intervina pentru recuperarea animalului blocat printre crengi la 12 metri inaltime. Ca sa ajunga atat de sus, oamenii s-au folosit de cabina unui vehicul ce deserveste iluminatul stradal.


Sosirea salvatorilor a inspaimantat-o insa si mai tare pe biata felina. Probabil ca mirosul de caine din uniformele hingherilor era prea puternic asa ca pisicuta s-a refugiat si mai sus, chiar in varful bradului. Cand n-a mai avut unde sa se retraga, felina si-a riscat una din cele noua vieti pe care se presupune ca le are si s-a aruncat in gol. A ajuns teafara la sol si a zbughit-o printre picioarele curiosilor.


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.