Hidromecanica Brasov – in faliment!?

Hidromecanica Brasov – in faliment!?

0 281

Hidromecanica Brasov isi da ultima suflare. Este extrem de greu pentru un mastodont tinut in viata mai mult sau mai putin artificial de sistemul comunist sa supravietuiasca competitiei capitaliste in vremuri de criza economica.
Presedintele Federatiei Sindicale Infratirea, Adrian Damian, a declarat luni, 24 august 2009, ca societatea Hidromecanica SA Brasov risca sa intre in faliment, deoarece patronatul nu a mai achitat o rata din pretul companiei.
„Potrivit unui ordin comun al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si Ministerului Finantelor, companiei Hidromecanica ii erau sterse datorii catre bugetul statului si penalitatile produse de acestea, in cazul in care patronatul isi respecta obligatia de a achita la timp ratele”, a explicat Damian, citat de ziarul Bursa.
Societatea brasoveana Hidromecanica trebuie sa plateasca pana la sfarsitul anului un milion de lei lunar, iar rata din iulie nu a fost achitata. Din aceste motive Agentia Nationala de Administrare Fiscala vrea sa adauge deja debite si penalitati, care neputand fi onorate, vor duce firma catre faliment sigur.
Muncitorii de la compania Hidromecanica isi negociaza, in aceste zile, contractul colectiv de munca, operatiune ingreunata de faptul ca transferul actiunilor de la Lucian Garbacea, decedat in urma cu aproximativ doua luni la o cursa automobilistica, cel care a cumparat pachetul majoritar de actiuni, catre familia acestuia nu a fost inca realizat.
Incepand de la 1 iulie 2009 contractele de munca ale unui numar de 30 de persoane sunt intrerupte temporar pe o perioada de sase luni, „restul salariatilor asigurand finalizarea comenzilor in derulare si a posibilelor noi comenzi”. Pe durata suspendarii contractelor, cei 30 de muncitori vor primi 75% din salariul de baza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.