Herghelia Homorod Brasov a fost confiscata

Herghelia Homorod Brasov a fost confiscata

0 116

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor Brasov a emis un act sanitar veterinar de confiscare a celor 40 de cabaline din Herghelia de la Homorod.
Animalele vor fi confiscate azi in urma incalcarii prevederilor legale cu privire la adapostirea, furajarea, ingrijirea, asistenta medicala veterinara si normele de bunastare a animalelor.
Cabalinele confiscate au intrat in custodia Cosiliului Local Homorod, care va directiona animalele in alte locuri specializate. Transportul efectiv al animalelor va avea loc pe 15 aprilie intr-o noua locatie, SC Olimpia Impex SRL.
Ultimele controale ale inspectorilor sanitar-veterinari, desfasurate sambata 21 martie si luni 23 martie, au scos, din nou, in evidenta, ca acesti cai de rasa sunt neingrijiti si subnutriti, fiindu-le pusa in pericol viata.
Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov (DSVSA) afirma, printr-un comunicat de presa, ca si-a indeplinit atributiile si a respectat procedurile prevazute de legislatie in domeniul apararii acestor animale, responsabilitatea primara privind intretinerea si furajarea cailor din Herghelia Homorod, apartinand conform legislatiei, detinatorului legal.
„In urma controlului efectuat in data de 21 martie, s-a consatat ca sunt indeplinite conditiile privind sechestrarea si confiscarea animalelor, care prevede ca animalele sa fie cazate in adaposturi care functioneaza pe langa consiliile locale in vederea adoptiei sau valorificarii lor”, se spune in comunicatul semnat de Dorin Enache, directorul DSVSA.
Cei 40 de cai apartin societatii SC Ducatul Equus SRL cu sediul in comuna Ticus, firma care a cumparat de la statul roman fosta Ferma Cai de Rasa de la Homorod, una din cele mai cunoscute ferme de crestere a acailor din Romania de dinainte de 1990.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.