Henri Coanda un aeroport cu multa calitate!

Henri Coanda un aeroport cu multa calitate!

0 192

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a devansat, potrivit pasagerilor, aeroporturi europene in ceea ce priveste calitatea serviciilor, arata un studiu al Consiliului International al Aeroporturilor (ACI) la care au participat 125 de aeroporturi la nivel global.
Conform studiului ACI, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti devanseaza aeroporturi precum Londra, Paris Charles de Gaulle, Roma Fumicino, Frankfurt sau Milano Malpensa la mai multe capitole privind calitatea serviciilor.
La capitole precum ‘Meticulozitate si atentie in efectuarea controlului de securitate’, ‘Timp de asteptare pentru controlul de securitate’ si ‘Sentimentul de siguranta si securitate in aeroport’, AIHCB se plaseaza inaintea unor aeroporturi precum Paris Charles de Gaulle, Londra, Bruxelles, Madrid, Frankfurt sau Milano.
In ceea ce priveste facilitatile de terminal, AIHCB este perceput ca un aeroport prietenos, in care pasagerii nu au de parcurs distante mari pana la punctele de interes, fiind dotat cu indicatoare de informare si directionare care faciliteaza orientarea in aeroport, pasagerii acordand punctaje care plaseaza AIHCB alaturi de Viena, Atena, Zurich, Helsinki.
Rezultate bune au fost inregistrate si la sectiuni precum:
• Preturi accesibile pentru parcarile publice
• Usurinta de a face conexiuni cu alte zboruri,
• Timpul de asteptare la control pasapoarte,
• Ambianta din aeroport,
• Confort in zona portilor de imbarcare.
Studiul a indicat si un potential pentru imbunatatire in segmente conexe transportului aerian, precum transportul la/de la aeroport, restaurante, shopping, WI-FI, schimb valutar.
Cercetarea a fost efectuata pe baza raspunsurilor oferite de catre pasageri in intervalul octombrie – decembrie 2008, in cadrul programului ‘Airport Service Quality Survey’, coordonat de ACI, unica asociatie de profil la nivel mondial.
AIHCB a optat si pentru un studiu comparativ cu alte 23 de aeroporturi selectate dupa diferite criterii precum calitatea serviciilor, marime comparabila, hub-uri regionale (Zurich, Copenhaga, Atena, Munchen, Amsterdam, Viena, Frankfurt, Roma, Paris Charles de Gaulle, Lisabona, Geneva, Bruxelles, Londra Gatwick, Londra Heathrow, Madrid, Helsinki, Dublin, Milano Malpensa, Milano Linate, Birmingham, Stockholm, Singapore, Dubai).
Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a inregistrat, in anul 2008, un total de 5.004.958 pasageri, in crestere cu 11,64 la suta fata de anul 2007, cand numarul total a fost de 4.482.771 pasageri, potrivit datelor funizate de Ministerul Transporturilor.
Pe parcursul anului 2008, pe cele doua piste ale aeroportului s-au efectuat 71.137 miscari aeronave, ceea ce inseamna ca in medie, la aproximativ 7 minute, pe AIHCB a aterizat sau a decolat un avion. Fata de 2007, numarul de miscari aeronave a crescut cu 7,24 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.