Helmut si Coco, pe crestele Fagarasului

Helmut si Coco, pe crestele Fagarasului

0 209

Veteranul alpinismului european vrea sa se catere pe varful Moldoveanu din Fagaras! La aproape 70 de ani, austriacul Helmut Linzbichler vrea sa cucereasca in 27 de zile cele mai inalte varfuri din fiecare stat al Europei. Pentru expeditia din Romania si-a ales-o coechipiera pe Crina Coco Popescu. Septuagenarul catarator a participat la 300 de maratoane si a urcat toti atatia munti, printre care Everest, Ararat sau Aconcagua.
Linzbichler si-a stabilit deja traseele din expeditia al carei traseu este finantat de Uniunea Europeana. Zilele trecute austriacul a ajuns la Brasov unde s-a intalnit cu Coco Popescu cea care ii va fi coechipiera in traseul de pe varful Moldoveanu, pe care il considera un pisc inalt, dupa ce l-a inspectat in premiera.
Cea mai tanara alpinista de performanta din lume, rasnoveanca Crina Coco Popescu este incantata de invitatia austriacului, de la care crede ca are foarte multe de invatat.
Helmut Linzbichler a practicat hockey-ul, are atestate de instructor de ski, salvamar, scuba diving, wind surfing si a fost chiar si antrenor de fotbal. A participat in anul 2000 la un Mega Maraton de 2.000 de kilometri traversand de 2 ori, in 40 de zile, Alpii Austrieci. In 2003, veteranul austrica a concurat la un maraton la Polul Nord.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.