Heirup-ismul Guvernamental: 9.000 de oameni dati afara!

Heirup-ismul Guvernamental:
9.000 de oameni dati afara!

0 164

Fantoma comunismului bantuie Palatul Victoria. Cu mandria proletara, fostii pionieri si conducatori ai utc-istilor beieri, ministrii cabinetului Boc, dupa sedinta Guvernului de miercuri, au anuntat pe rand proiectul propriu de restructurare in domeniul pe care il conduce, masurile de reforma si de reducere a cheltuielilor cu personalul luate. 10.554 de posturi bugetate au fost reduse miercuri in toate ministerele. 1.583 sunt posturi vacante bugetate, iar restul de 8.971 sunt posturi ocupate. Deciziile privind restructurarea administrativa luate in sedinta de Guvern au vizat 226 de agentii, autoritati si administratii, dintre care 141 au fost desfiintate, comasate sau restructurate, informeaza Executivul, intr-un bilant al celei mai mari restructurari de pana acum.
Economiile care se realizeaza la bugetul de stat insumeaza 219,35 milioane lei (aproximativ 52 de milioane de euro ) pentru un an financiar. Printre hotararile luate de cabinetul Boc se afla si includerea la bugetul de stat a veniturilor proprii realizate de institutiile care se finanteaza singure. Masura care se traduce printr-o economie de peste 100 de milioane de euro, se arata pe site-ul guvernului.

Au intrat in vizor Agentiile si Autoritatile
Cat priveste concedierile, acestea „se vor face conform legislatiei in vigoare”, iar procesul de restructurare a agentiilor si autoritatilor a vizat numai acele institutii care au personalitate juridica distincta si buget propriu si care, pentru a putea fi restructurate, necesita elaborarea de Hotarari de Guvern sau proiecte de lege.
Structurile care nu au personalitate juridica din componenta ministerelor vor fi restructurate prin Ordin al Ministrului si fiecare ministru este responsabil pentru implementarea acestor masuri.
Dupa cum arata premierul Boc, atunci cand informa romanul asupra modului in care este risipit banul public, ne este clar ca acesti guvernanti nu au nici macar dimensiunea dezastrului din administratia publica romaneasca.
Conform declaratiilor deocamdata sunt exceptate de la hotararile luate in sedinta de Guvern Societatile Comerciale, Societatile Nationale, Companiile Nationale si Regiile Autonome, la care statul este actionar unic sau majoritar. Aici Puterea a manat o decozie, toate entitatile vor fi tratate separat, din cauza regimului juridic si financiar diferit.
Nu pot sa uit imaginile filmate in sediile unor inspectorate, luxul si opulenta care sfideaza bunul simt si care tin de patologicul acestor asa zisi sefi – samsari publici tinuti in functii de sefii partidelor judetene. Pot confirma, televiziunile nu aui trucat imaginile, personal am vazut luxul din cabinetul unui sef de Inspectorat (nu din Ministerul de Interne) care rivaliza cu biroul unui patron de hotel de cinci stele pe care l-am vizitat cu ani in urma in Italia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.