Hei, candidat, o apa cu lamaie!

Hei, candidat, o apa cu lamaie!

0 88

Pana nu demult, orice candidat care se respecta promitea marirea pensiilor, locuinte pentru tineri, locuri de munca si asfaltari. Aceste obiective erau un “must have” al discursurilor electorale, un fel de poseta Vuitton a politicii romanesti. Intre timp, politicienii au aflat ca nu e de competenta senatorilor si deputatilor sa asfalteze ulita satului, personal ori prin interpusi, nici sa dea locuri de munca si nici sa puna umarul la tencuiala exterioara a vreunui bloc de garsoniere, asa incat si-au schimbat discursul electoral si strategiile de atragere de musterii in pravaliile electorale. Au devenit din gargaragii niste oameni extrem de pragmatici. Astfel, diverse personalitati, sau personaje, cum doriti, au inceput a presta diverse munci gospodaresti in platourile televiziunilor, tinandu-ne optiunea politica intr-un suspans demn de filmele cu 007.
Ex-consiliera Udrea, absolventa a Colegiului de Aparare si mare profesoara mare s-a pus pe tricotat fulare, ca secretarele si vanzatoarele anilor 70, la rand la coafor. Pana sa le vina randul la “permanent”, femeile stateau pe banci, sporovaiau si tricotau diverse chestii din mohair cu sclipici. Nu mai vorbim de faptul ca Elena Udrea a dat cu mopul! Absolut senzational!.
Pentru a nu fi mai prejos decat democrat liberala blonda, liberalul Bogdan Olteanu s-a pus la calcat camasi. Si a calcat cu atata spor, ca l-as vota, daca n-as considera ca i-as rata cariera in vreo spalatorie ori intr-un post de menajer.
Mai departe de tendinte, Stolojan s-a protapit la o pomana, intr-o biserica, unde le-o fi vorbit rudelor raposatului, despre rolul colivei in viata politica romanesca. Asta dupa ce a declarat in slip ca vrea sa fie premier. Declaratia a palit in fata slipului si a bustului gol, admirat de multe femei, decise sa-i dea votul lui Stolo. Pai vedeti cum sta treaba cu analizele gratuite? Daca lumea si-ar face aceste analize, orice boala ar putea fi depistata la timp pentru a fi tratata.
Revenind la Olteanu, dupa sargul cu care calca, am dedus ca va fi, in mod cert, ales.
Ei si acum dupa ce i-am vazut la cratita, fier de calcat, alte “aparate”, ce vor mai face politicienii avizi de imagine? Vor trebui sa faca mult mai mult decat acum. Elena, dupa ce a crosetat, ar putea carpi un capot in direct, ori ar putea sa-i gateasca lui Cocos oua ochiuri, ori sa puna castraveti.
Bogdan Olteanu ar putea sa puna varza la butoi si s-o vanture in vazul reporterilor.
Cat despre Stolo, la cat a fost de admirat si comentat, la Striptease cu el. Care Chipanddales? Doar nu degeaba i-a declarat o reportera “ati frant multe inimi ( in chilotii de plaja, n.r.), a fost o strategie, sau o intamplare ca v-ati anuntat candidatura asa”? A fost, cica, o intamplare. O simpla intamplare. Un simplu tablou estival: „portret in chiloti”.
Si tineti-o tot asa, e distractiv, noua ne place. De votat insa…chiar credeti ca ne duceti cu fularul si camasa calcata? Noi nu va trimitem acolo nici la tricotat, nici la calcat, nici la maturat, noi va trimitem sa adoptati legi, sa contribuiti la bunstarea tarii. Daca vreti sa fiti menajeri sau ospatari, e OK. Dar nu va asteptati sa va votam, cel mult sa va strigam “Candidat, o apa plata cu lamaie, te rog”

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.