Harta de zgomot nu a fost intocmita din motiv de… Guvern

Harta de zgomot nu a fost intocmita din motiv de… Guvern

0 74

Harta de zgomot a municipiului Brasov nu a fost intocmita la termen, autoritatile aruncand vina pe guvernanti, care nu au trmis banii la timp pentru costurile punerii in aplicare a proiectului.


?


De la 1 iulie, Municipiul brasov ar fi trebuit sa-si definitiveze o astfel de harta de zgomot ambiental si sa decida asupra masurilor care se impun pentru ameliorarea acestui factor nociv, insa, fondurile nerambursabile in valoare de 450.000 lei nu au fost virate municipalitatii in timp util de catre Guvern.


Cu toate acestea, Primaria Brasov a organizat, saptamana trecuta, o licitatie publica pentru desemnarea societatii care va realiza acest proiect, la care au participat sapte firme. Reprezentantii Primariei vor desmna in cateva zile un castigator.


La nivel national sunt obligate sa elaboreze asemenea documentatii noua orase cu o populatie mai mare de 250.000 de locuitori si sa faca planuri de masuri pentru diminuarea decibelilor poluanti. Doar Bucurestiul si Ploiestiul s-au conformat pana in prezent dintre cele noua orase din Romania care, potrivit normelor UE, trebuie sa-si intocmeasca harti ale decibelilor. Asta, in ciuda faptului ca termenul stabilit initial la 30 mai, printr-o hotarare de Guvern, a fost prelungit pana la 30 iunie.


?
„Primaria Brasov a primit avizul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) privind proiectul de realizare a hartii de zgomot a municipiului, iar din anul 2011 aceste harti trebuie elaborate pentru toate aglomerarile urbane. La Brasov, costurile realizarii proiectului se ridica la 750.000 de lei, dintre care 450.000 de lei sunt fonduri nerambursabile de la Guvern, iar restul reprezinta contributia municipalitatii”, a explicat viceprimarul Adrian Gabor.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.