„Harta Banilor Publici” – o aplicație premiată de Guvernul Ciolos!

„Harta Banilor Publici” – o aplicație premiată de Guvernul Ciolos!

0 465

Aplicația „Harta Banilor Publici”, dezvoltată de Inițiativa România, care dorește în acest fel să ofere date despre achizițiile publice făcute de autorități contractante din București, a fost premiată de Guvern.
Conform unui comunicat transmis luni AGERPRES, aplicația de mobil Android își propune, într-o primă fază, să pună la dispoziția bucureștenilor date, în format mobil, despre achizițiile publice directe făcute de autorități contractante din Capitală.
„Inițiativa România a câștigat concursul de aplicații pe date deschise din domeniile Achiziții publice și Sănătate, organizat de Guvern în cadrul celui de-al doilea Plan de acțiune pentru promovarea guvernării deschise — Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă”, se arată în comunicatul citat.Inițiativa România
Aplicația câștigătoare a Premiilor OGP 2016 a fost dezvoltată de echipa IT a mișcării civice Inițiativa România, formată din Claudiu Ghioc — aplicație Android, Mihai Ciorobea — server, bază de date, Cristian Bălulescu — hosting, prelucrare date și Elena Ghioc — prelucrare date, design.
Ideea le-a aparținut lui Cristian Tăbăcaru (Mișcarea Uniți Realizăm — partener IR) și lui Mircea Șerdin — membru fondator IR. Au mai contribuit Olivia Vereha, Ramona Văleanu, Alexandra Rusu și Mihai Polițeanu.
Mișcarea Uniți RealizămAplicația utilizează o hartă Google cu pin-uri de localizare a autorităților contractante din perioada analizată. Utilizatorul poate folosi funcția de geolocație a telefonului pentru a afla ce contracte a atribuit în mod direct o autoritate contractantă aflată în raza sa de interes, a informat Inițiativa România.
„Echipa Inițiativa România își propune ca la 300 de cereri de justificare per contract atribuit să ceară mai multe informații (lipsesc informații despre valoarea per produs/ serviciu/ element din contract) autorității contractante despre contractul în cauză, în baza legii 544/ 2011 de acces la informații de interes public”, precizează mișcarea civică.
Aplicația pilot pentru telefoanele Android poate fi descărcată de la adresa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.initiativaromania.hartabanilorpublici.
După ce va fi dezvoltată, aplicația va oferi informații despre toate achizițiile directe ale autorităților publice din București din anul 2015. De asemenea, aplicația va fi optimizată și pentru acces de pe PC-uri și, ulterior, de pe telefoane IOS.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.