Haosul de la Augustin are acum un preţ: 6 milioane de euro!

Haosul de la Augustin are acum un preţ: 6 milioane de euro!

0 173

Este finanţarea europeană pe care comuna fără primat, viceprimar și connsiliu local a ratat-o după ce nu a depus la timp un proiect

Este finanţarea europeană pe care comuna a ratat-o după ce nu a depus la timp un proiect.
Consilierii locali PSD vor s-o scoată ţap ispăşitor pe secretara localităţii, cea care exercită şi funcţiile de primar şi viceprimar, de când comuna a rămas fără edili şi fără consiliu local. Dacă social democrații o ameninţă cu plângere penală, femeia va sesiza DNA pentru neregulile săvărșite de fostul primar și președinte al organizației PSD Augustin.
Primar în mandatul 2012-2016, social democratul Mircea Garcea şi fostul edil Sebastian Porumb, care și-a pierdut mandatul după ce a fost găsit incompatibil de ANI, au anunțat iei cu regret într-o conferință de presă că proiectul educațional, social și medical de 6 milioane de euro nu mai poate fi implementat.
Potrivit lui Sebastian Porumb, proiectul ar fi scăzut cu 50% numărul de dosare de ajutor social iar localnicii ar fi beneficiat de servicii pe care acum nu le au. Proiectul a avut pe 6 octombrie ultima data când ar fi putut fi implementat.Social democrații au găsit și țapul ispășitor pentru eşec: secretarul comunei, Valentina Taus, cea care în prezent deține atribuțiile de primar. PSD o acuză că, din interese personale, nu a susținut proiectul iar comunitatea a pierdut peste 6 milioane de euro.
Valentina Taus spune că proiectul nu este viabil şi că oricum nu era aprobat. În plus primăria este cu conturile poprite în urma unor proiecte pe PNDL pentru un centru de zi nefuncțional.
Mai mult, secretarul comunei Augustin amenință și ea că va sesiza DNA. „ Nu pot să pun comuna într-o situație mai critică decât este acum. Eu sunt funcționar nu pot să las comuna și bugetul local și tot ce e acolo să las la mâna unora care au doar interese personale”, spune Valentina Taus.
Localitatea Augustin, măcinată astăzi de conflite politice, numără 2300 de suflete și este una din cele mai sărace din județ, cu o populație de aproximativ 90 % de etnie rromă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.