După victoria de la Ploiești, din Liga Națională de handbal, Preşedintele secţiei de la Corona Braşov, Ioan Preda a declarat că este mulţumit de jocul echipei dar mai ales de faptul că în teren au fost multe jucătoare care nu au avut şansa de a intra atât de mult în meciuri oficiale. ,,Sunt mulţumit de ceea ce am văzut la Ploieşti. În condiţiile în care din lot lipseau jucătoare importante, cum ar fi Carmen Cartaş, Mihaela Briscan şi nu în ultimul rând Georgiana Ciuciulete, nu mulţi au fost cei care ne-au dat o şansă pe terenul Ploieştiului, echipă care ne învinsese în tur la Braşov. Cu toate astea, chiar m-a uns la suflet să văd jucătoare care nu au avut multe şanse de a intra pînă acum, că îşi demonstrează valoarea pe care cu siguranţă o au. Consider că avem o echipă bună şi în afara «primului 7», condiţia este ca fetelor să li se dea încredere şi evident, şansa de a demonstra că ne putem baza pe ele. M-am bucurat să o văd pe Adriana Ţăcălie, din nou la forma pe care o avea înainte de accidentare. Şi-a făcut excelent treaba şi în atac, nu doar în apărare aşa cum era folosită mai mult până acum. La fel m-am bucurat să o văd pe Nicoleta Dincă intrând foarte bine în joc şi suplinind-o pe Camelia Hotea, care a trebuit să fie menajată după răceala care a epuizat-o. De asemenea, nu am cum să nu amintesc jocul Marilenei Burghel Neagu cu Craiova, şi să omit faptul că la Ploieşti a intrat cu mâna bandajată ca să ajute echipa. Avem în lot jucătoare valorpoase care merită şansa de a fi în teren. La Ploieşti au demonstrat cu prisosinţă acest lucru. Sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să vedem în echipă şi mai multe junioare, pentru că şi ele trebuie să îşi facă intrarea serios în liga naţională…Da, suntem pe locul trei dar este clar că mai este mult de muncit pentru ca la finalul campionatului să fim tot acolo. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ne trebuie şi mai multă determinare, atenţie şi nu în ultimul rând multă disciplină şi foarte multă modestie. Fără toate acestea, putem să pierdem acest loc şi trebuie să fim toţi conştienţi de acest lucru”.

Corona Brașov se află pe locul trei în Liga Națională, cu 35 de puncte și va juca etapa viitoare acasă, cu Unirea Slobozia (luni, 15 februarie, ora 19,45)

Ioan Preda a declarat că după meciurile bune făcute de Corona în acest an, atât în campionat cât şi în Cupa EHF, se aşteaptă să vadă mai multe jucătoare convocate la naţională pentru următoarele acţiuni ale lotului. ,,Evident că ne dorim să vedem cât mai multe fete de la Corona în echipa naţională. Dacă la Campionatul Mondial am avut-o doar pe Laura Chiper, pentru că echipa nu traversa o perioadă tocmai bună, cred că după ultimele meciuri ale echipei, mai multe jucătoare de la Braşov ar merita să fie convocate. Rămâne însă să vedem care va fi lotul anunţat pentru preliminariile Campionatului European din 2016”.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.