Handbalistele de la Corona Braşov sunt (aproape) în semifinalele Cupei EHF

Handbalistele de la Corona Braşov sunt (aproape) în semifinalele Cupei EHF

0 413

Echipa de handbal Corona Braşov a câştigat în această seară, cu 29-21 (13-10) manşa tur din sferturile de finală ale Cupei EHF, în deplasare, în compania echipei HC Odense. Echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece a condus de la un capăt al jocului la celălalt, iar la final şi-a luat o primă opţiune la calificarea în semifinalelel competiţiei. Pentru Corona au marcat: Hotea 7, Neagu 6, Chiper 6, Zamfir 3, Cartaş 2, Raţiu 2, Pricopi 2, Bondar 1. Manşa retur se va disputa duminică, 28 februarie, de la ora 14.00, la Braşov.

Declaratii după meci:

Bogdan Burcea: ,,Le felicit din suflet pe fete pentru modul în care au luptat astăzi. Sunt mândru de ele şi de felul în care au arătat ca o adevărată echipă în faţa unui adversar extrem de puternic, căruia i-au dat însă foarte puţine şanse. Am întâlnit o echipă puternică, dar noi astăzi am fost mai echipă decât ea. Chiar dacă am cîştigat prin forţa grupului, nu am cum să nu remarc jocul foarte bun făcut de Ani Mîrcă şi de Marilena Neagu. Ani a închis practic poarta, iar Marilena a surprins apărarea adversă în dese rânduri. Una peste alta, sunt mându că am arătat ca o echipă şi că ne-am impus în modul în care am făcut-o. Este o victorie importantă, dar trebuie să rămînem concentraţi pentru că abia în minutul 60 al meciului de la Braşov ne putem considera calificaţi. HC Odense nu renunţă la luptă, de asta putem fi siguri. Au o echipă foarte bună care a mai câştigat la diferenţe foarte mari în deplasare, deci nu avem voie să ne relaxăm pentru că în handbal opt goluri nu te pot lăsa să stai liniştit

Ani Mârcă a închis poarta, iar Marilena Burghel începe să joace la potenţial maxim…

Ani Mîrcă: ,,Suntem toate foarte fericite că am reuşit să câştigăm la o diferenţă destul de mare, iar eu mă bucur că am prins din nou o zi foarte bună, într-un meci din cupele europene. Trebuie însă să subliniez că şi fetele m-au ajutat foarte mult, astăzi am arătat ca o adevărată echipă, şi când jucăm aşa cu greu ne poate sta cineva în faţă. Am demonstrat că ne putem ajuta şi ne putem susţine în teren, iar asta s-a văzut foarte bine în acest joc.”

Camelia Hotea: „E drept, nu ne aşteptam la o victorie atât de categorică, dar ne bucurăm cu tot sufletul pentru ea. Am fost foarte unite şi ne-am ajutat enorm una pe alta. Am jucat fiecare minge, fiecare atac în aşa fel încât să se încheie cu gol, indiferent de postul d epe care se marchează. Unitatea grupului şi-a spus cuvântul şi putem spune că prin ea am obţinut această victorie importantă. Ne-am dorit enorm să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun, iar acum suntem fericite că acest lucru se va întâmpla. Nu trebuie însă să ne culcăm pe o ureche şi să uităm că la Braşov vom avea în faţă o echipă daneză care are un spirit de luptă aparte şi care va veni, cu siguranţă la manşa retur, cu gândul de a se bate la calificare. Noi trebuie să ne mobilizăm foarte bine şi să folosim avantajul propriului teren. Vom avea în sală o sală plină pe care nu avem voie să o dezamăgim aşa că vom face totul pentru a sărbători calificarea împreună. Acasă trebuie să mobilizăm chiar mai bine decât am făcut-o în Danemarca”.

Marilena Burghel: ,,Normal că mă bucur când joc bine, dar mult mai importantă acum este victoria echipei şi faptul că am luat o opţiune serioasă la calificare. Trebuie să recunoaştem că ne aşteptam la un joc mai dificil şi ne bucurăm enorm că am ştiut să ni-l facem uşor. Am jucat colectiv iar asta le-a pus probleme. Trebuie să jucăm la fel şi acasă, acolo unde vom avea şi publicul de partea noastră, şi atunci cu siguranţă ne vom bucura împreună de calificarea în semifinale pe care ne-o dorim enorm”.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.