Etapa a 11-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, antepenultima a turului campionatului, programează şi un meci disproporţionat, între Corona Braşov şi lanterna roşie a clasamentului, Rapid Bucureşti. Chiar dacă este un meci, la prima vedere cu totul la îndemâna echipei braşovene, trebuie avut în vedere că după acestă confruntare, elevele antrenorului Bogdan Burcea au teste foarte grele, la Brăila şi în Polonia, în Cupa EHF. Înaintea acestor confruntări, au oferit declaraţii antrenorul principal şi două jucătoare

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov : ,,Trebuie să fim atenți la acest meci pentru că, exceptând trei jocuri, Rapidul a pus probleme tuturor adversarelor până acum. În ultima etapă, a egalat la Zalău în minutul 52 și acolo se știe că nu sunt multe echipe care reușesc să egaleze pe final de meci. Rapid este o echipă care are jucătoare cu experiență, au același antrenor de multă vreme, în persoana lui Vasile Mărgulescu, care este unul dintrre cei mai experimentați tehnicieni din Liga Națională. Rapidul pune multă presiune pe apărare, printr-un joc rapid și exact, astfel că pentru a ne atrage victoria noi trebuie să anulăm aceste atuuri.
Chiar dacă este o echipă de la coada clasamentului, trebuie să ne comportăm profesionist, să luptăm pentru fiecare minge, iar la fiecare atac să dăm dovadă de eficiență maximă. Încă nu am ajuns la acel nivel încît să dăm o notă de relaxare jocurilor cu echipele mai slab cotate, așa că trebuie să jucăm la nivelul nostru cel mai bun. În următoarele trei etape îmi doresc să jucăm cât mai bine, pentru a ne asigura toate cele nouă puncte.
În ceea ce privește jocurile cu Pogon Baltica Szczecin, care se vor desfășura tur-retur în Polonia, Bogdan Burcea a declarat: „Este o decizie a conducerii clubului, noi mergem înainte la victorie și ne vom pregăti cât mai bine până atunci. Deocamdată însă, trebuie să o luăm pas cu pas și să ne preocupe cele două meciuri din campionat pe care le mai avem de disputat până atunci”.

Ana Maria Mîrcă, portar Corona Braşov : ,,Chiar dacă Rapidul este o echipă din partea de jos a clasamentului, noi luăm jocul în serios. În acest moment, Rapid nu are cum să ne pună probleme, mai ales că jucăm pe teren propriu/ decât dacă le dăm noi vreo șansă, însă acest lucru nu se va întâmpla. Sperăm ca meciul cu Rapid să fie un bun antrenament cu publicul”.

Marilena Neagu, jucătoare Corona Braşov : ,,Nu contează că Rapid este pe ultimul loc sau pe penultimul, important este ca noi să ne facem jocul și să punem în aplicare ceea ce facem la antrenament. La fel de important va fi ca după acest meci să luăm toate cele trei puncte dar să și ieșim sănătoase de pe teren, pentru că ne așteaptă încă un meci important, la Brăila și apoi deplasarea din Polonia”.

Partida Corona – Rapid se va disputa joi, de la ora 18,00, în sala sporturilor din Braşov

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.