Handbalistele de la Corona Brașov au învins Zalău și și-au asigurat un...

Handbalistele de la Corona Brașov au învins Zalău și și-au asigurat un loc în ediția viitoare a cupelor europene

0 135

Ultimul meci al campionatului Ligii Naționale de handbal feminin, ediția 2018-2019, a adus la Brașov o echipă, HC Zalău, care nu mai putea să piardă locul 7 în clasament, indiferent de rezultatul partidei cu Corona Brașov. Dacă pentru echipa oaspete partida nu mai avea vreo miză, pentru Corona, o victorie asigura participarea în ediția viitoare a cupelor europene. Cu toate acestea, echipa din Zalău a luptat la sacrificiu, cu o agresivitate totală. Sigur, respectarea competiției este demnă de toată lauda, dar atunci când intervine lupta cu mijloace neregulamentare, este altă poveste. Chiar dacă nu sunt dovezi, oaspetele au părut că au o singură țintă : scoaterea din joc a Sorinei Târcă ! Tânăra jucătoare a Brașovului, principala realizatoare a echipei de sub Tâmpa, a primit două corecții zdravene, astfel încât de fiecare dată a fost necesară intervenția medicilor, iar a doua oară, Sorina a fost nevoită să plece la spital! Asta, fără ca arbitrii să sancționeze cumva brutalitatea jucătoarelor conduse de Gheorghe Tadici!! Fără Sorina Târcă pe teren, echipa Brașovului a pierdut un tempo, oaspetele s-au apropiat, dar, din fericire, determinarea jucătoarelor Coronei a fost remarcabilă, echipa brașoveană trecând linia de sosire a unui meci palpitant și foarte dur, victorioasă : 24-21 (15-9). Până atunci, cele două echipe și-au împărțit dominarea. Echipa din Zalău a început mai bine, a condus în primele minute, după care Corona și-a intrat în ritmul adevărat și a luat o porție zdravănă de avantaj, încheind cu un scor detașat prima parte : 15-9. După pauză, odată cu scoaterea de pe teren a golgheterei Sorina Târcă, jocul echipei vizitatoare a prins avânt, elevele lui Tadici apropiindu-se amenințător la 2 goluri…Spre final, jucătoarele echipei Brașovului au revenit și și-au asigurat victoria, echivalentă cu participarea în ediția viitoare a Cupei EHF!

Celelalte rezultate ale meciurilor jucate sâmbătă :

Gloria Bistrița – SCM Rm. Vâlcea 31-28, SCM Craiova – SCM Galați 31-19, CSU Cluj Napoca – Măgura Cisnădie 21-25, Gloria Buzău – Dunărea Brăila 26-25. Duminică se va disputa ultimul meci al campionatului, fără implicații în clasament : Minaur Baia Mare – CSM București.

Clasamentul : 1. SCM Rm. Vâlcea 66 (din 24 de meciuri), 2. CSM București 63 (23), 3. Gloria Bistrița 42 (24), 4. Măgura Cisnădie 41 (24), 5. Corona Brașov 40 (24)

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.