Handbalistele – calificate pentru CM 2009 din China

Handbalistele – calificate pentru CM 2009 din China

0 185

Reprezentativa de handbal feminin a Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial din acest an dupa ce a invins, sambata, cu scorul de 38-32 (22-16), nationala Belarusului, in joc retur a play-off-ului care asigura prezenta la competitia din China.
Prima repriza a partidei disputate sambata, in Sala Polivalenta din Bucuresti, a fost la discretia nationalei Romaniei, care s-a dovedit foarte eficienta in atac, inscriind 22 de goluri, dar si in defensiva, primind doar 16 goluri. Mai mult, portaritele naþionalei antrenate de Radu Voina, Paula Radulescu si tanara Mihaela Smedescu, s-au aflat in mare forma, ambele reusind evolutii excelente.

Si dupa pauza Romania a continuat sa se impuna in fata Belarusului si s-a distanþat la opt goluri (25-17) si chiar la nouã (28-19). Dupa care reprezentativa Belarusului a traversat momente mai bune de joc, si pe fondul unei relaxari ale fetelor nostre, scapand in cateva randuri pe contraatac si reusind sa micsoreze diferenta la 6 goluri: 30-24.
Cu 10 secunde inainte de final scorul era 37-32, iar pe final de joc Oana Manea a obþinut o aruncare de la 7 metri, transformata de Carmen Amariei, care a stabilit scorul final al intalnirii: 38-32.
Marcatoarele nationalei Romaniei au fost Cristina Varzaru (7 goluri), Oana Manea, Cristina Neagu (cate 5), Ramona Maier, Ionela Galca-Stanca, Valentina Elisei-Ardean (cate 4), Narcisa Lecusanu, Clara Vadineanu (cate 3), Carmen Amariei-Lungu (2) si Ada Moldovan.
Mai trebuie aratat ca, inainte de meci, a avut loc o mica festivitate care a marcat retragerea oficiala a fostului portar al nationalei Romaniei, Luminita Hutupan-Dinu, si cea a Stelutei Luca, jucatoare care a anuntat ca nu va mai evolua sub tricolor. Hutupan si Luca au urmarit apoi meciul din tribuna, unde s-au aflat si fostele glorii ale handbalului românesc premiate zilele trecute de Presedintia Romaniei si Fundatia Casa Campionilor.
Le dorim handbalistelor noastre cat mai multe succese in China.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.