Handbalista Irene Oancea – cetățean de onoare al Municipiului Brașov

Handbalista Irene Oancea – cetățean de onoare al Municipiului Brașov

0 178

După ce în ultima ședință de consiliul local a fost aprobată acordarea titlului de cetățean de onoare, miercuri fosta mare handbalistă și-a ridicat diploma, în prezența fostelor colege, a familiei și a membrilor consiliului local

După ce în ultima ședință de consiliul local a fost aprobată acordarea titlului de cetățean de onoare, miercuri fosta mare handbalistă și-a ridicat diploma, în prezența fostelor colege, a familiei și a membrilor consiliului local.

Diploma, împreună cu un frumos buchet de flori, i-a fost înmânată de primarul George Scripcaru.
„Este o deosebită plăcere să fiu printre dumneavoastră aici și vreau să vă mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care mi-ați dat-o și titlul de cetățean de onoare al Brașovului” a declarat ieri în CL Irene Oancea.

Fosta mare sportivă este singura vicecampioană mondială a Braşovului la handbal, titlu câştigat în 1973 cu echipa naţională.
Născută în 11 noiembrie 1943 în Feldioara, Braşov, Irene Oancea este unul dintre simbolurile handbalului din Braşov, jucând doar sub culorile echipei Rulmentul Braşov, timp de 21 ani (între 1963 – 1984).

În 1984, alături de echipa Rulmentul, Irene Oancea a câştigat titlul naţional, Cupa României şi a ajuns în semifinala Cupei Campionilor.

Irene Oancea este membru de onoare al Federaţiei Române de Handbal, având 107 de selecţii la lotul naţional.

De asemenea, fosta mare handbalistă este maestru emerit al sportului.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.