Handbal : Toate echipele de junioare de la Corona, s-au calificat în...

Handbal : Toate echipele de junioare de la Corona, s-au calificat în fazele superioare ale CN

0 364

Centrul de copii și juniori de la Corona crește de la an la an, iar acest lucru e demonstrat de rezultatele pe care handbalistele le obțin în competiții. În actuala ediție de campionat, toate echipele de junioare de la Corona sunt calificate la turneele semifinale cu șanse mari de se califica în fazele finale ale competiției.

Coordonatoarea centrului de copii și juniori de la Corona, Mariana Tîrcă a declarat că este încîntată de rezultatele obținute de junioare și că este convinsă că în viitor multe dintre tinerele jucătoare de la centru se vor regăsi în echipa de senioare a clubului. „Suntem cu toții bucuroși să vedem că apar rezultate foarte bune la toate grupele de junioare. Asta nu face altceva decât să demonstreze că la Corona se lucrează foarte bine încă de la nivel de inițiere. Am convingerea că în curînd vom obține rezultatele pe care le așteptăm cu toții de la acest centru. În acest moment stăm foarte bine și avem toate motivele să fim mulțumiți de ceea ce am realizat până acum, dar pentru rezultate și mai bune și pentru ca ceste junioare să nu simtă trecerea de la un nivel la altul, este nevoie de un program unitar de pregătire precum cel al echipei mari. Toate handbalistele ar trebui să se pregătească aproximativ la fel pentru că, doar în acest fel vor putea apărea”.

Mariana Tîrcă este convinsă că din sezonul viitror, când Corona va avea piramida completă, clubul va putea crește cu și mai multă ușurință jucătoare în funcție de nevoile echipei mari. „Este evident că centrul de copii și juniori de la Corona formează o putere în angrenajul secției de handbal și că de acum înainte putem crește jucătoare în funcție de nevoile echipei de senioare. Cu siguranță peste cîțiva ani vom vedea parte dintre junioarele de acum, în echipa de senioare a clubului. Eu sunt foarte mulțumită de ceea ce am realizat până acum și privesc cu optimism la viitorul pe care îl avem în față”.

Echipa de junioare II, antrenată de Mariana Tîrcă și Eugen Ciulei, are programat turneul semifinal II, în perioada 27-29 mai 2016 (turneul final este în perioada 8-12 iunie). Junioarele III, echipă pregătită de Alin Bondar va participa la turneul semifinal II în perioada 13-15 mai 2016 (turneul final între 3-6 iunie 2016), iar la junioarele IV, unde antrenor este Mihaela Seifer vor participa în 21-22 mai 2016. Echipa de junioare V, antrenată de Mihaela Adam va participa la turneul semifinal  în 6-7 mai 2016 la Baia Maia. Pentru celelalte grupe încă nu se cunosc orașele gazdă.

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.