Dezbatere publică, pe tema sportului brașovean : perspective, strategie, viziune

Dezbatere publică, pe tema sportului brașovean : perspective, strategie, viziune

0 117

Asociația România Civică organizează duminică, 19 ianuarie, ora 18:00, la Centrul Cultural Reduta, o dezbatere publică, pe tema sportului brașovean, la care sunt invitați locuitorii municipiului. Redăm comunicatul legat de acest eveniment : ,,Brașovul are toate atuurile care l-ar putea transforma într-un pol important al sportului românesc. Și are și tradiție în multe discipline. Din păcate, însă, situația actuală a sportului brașovean nu este deloc încurajatoare: în ultimii ani, am asistat la degradarea continuă a infrastructurii existente și chiar la desființarea unor baze sportive; avem locuri de joacă pentru preșcolari, însă elevii și adulții de orice vârstă nu beneficiază de suficiente spații dedicate practicării sportului; accesul în curțile școlilor este interzis în afara orelor de curs, deci terenurile de sport sunt inaccesibile elevilor în timpul liber; sala polivalentă se lasă așteptată de zece ani, iar administrația locală insistă să o construiască pe un teren mlăștinos, la un preț la care, în Cluj, au fost realizate atât o sală polivalentă, cât și un stadion; Corona, clubul municipalității, are prioritate în toate sălile de sport din oraș, prin HCL, în dauna celorlalte cluburi, și este susținut financiar, necondiționat, prin sume mari de bani de la bugetul local; FC Brașov, clubul fanion al orașului, este pus pe butuci, în timp ce administrația pune bețe în roate echipei suporterilor. Brașovul are nevoie de o viziune care să îl transforme într-un oraș al sportului – pentru copii, pentru tineri, pentru familii, pentru toate vârstele, inclusiv pentru turiști.

Invităm toți brașovenii preocupați de viitorul sportului brașovean și de viitorul Brașovului ca oraș sportiv, la o dezbatere publică, pentru a începe să construim împreună o strategie coerentă: duminică, 19 ianuarie, ora 18:00, la Centrul Cultural Reduta Brașov (Sala de spectacole), strada Apollonia Hirscher nr.8.

Au confirmat prezența:
Lorand Balint – Managing Director la agenția Publicis Sport & Entertainment, fost director de marketing la Federația Română de Handbal, cu o vastă experiență în marketingul sportiv.

Răzvan Dobrică – președinte și administrator al clubului SR Brașov.

Allen Coliban – senator de Brașov, fondator și președinte al unei federații sportive, instructor sportiv și fost schior de performanță.

Codruț Bucur – fost membru al organizației civice Reactiv Brașov și co-inițiator al proiectului „Fără lacăt pe curtea școlii”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.