Halep și Cîrstea au părăsit Australian Open

Halep și Cîrstea au părăsit Australian Open

0 89

Ultimele două redute ale tenisului românesc la Australian Open, au cedat luptele…Atât Simona Halep, cât și Sorana Cârstea, au părăsit turneul, pentru Sorona cel puțin, fiind totuși o performanță notabilă accesul până în optimile de finală. Simona s-a înclinat, după peste două ore și jumătate, în fața unei jucătoare mai slab cotată, franțuzoaica Alize Cornet, care s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4. Partida a fost influențată de căldura excesivă, Simona acuzând dureri de stomac. „Îmi place pe căldură, dar nu în extrem! M-a lovit rău căldura în primul set! M-a durut stomacul, ficatul! Dar mă simt împăcată că am dat totul pe teren. Am făcut un meci bun contra unei jucătoare care dă totul pe teren și este o luptătoare desăvârșită. Mereu am jucat trei ore cu ea și știam dinainte că va fi foarte greu.Tot respectul pentru ea, a meritat să câștige pentru că a fost mai puternică azi!’’a spus Simona. În următorul clasament mondial, Halep va fi cu opt locuri mai jos, decât se afla la debutul turneului australian.

La rândul ei, Sorana Cîrstea a pierdut, cu Iga Swiatek, din Polonia, după ce a câștigat primul set : 7-5, 3-6, 3-6. A fost un meci bun al roâncei, care Sori, aproape să își egaleze cea mai bună performanţă într-un Grand Slam, dar Iga Swiatek, câştigătoare de Grand Slam, a fost mai concentrate, în momentele cheie ale partidei. Oricum, evoluția foarte bună a Soranei la acest turneu în dau speranțe mari pentru viitorul apropiat.

Când am iniţiativa, când intru în teren, am o senzaţie bună. Suprafaţa mă ajută, dar Sorana a fost foarte agresivă şi m-a împins mult în spate. A pus multă presiune pe mine, a returnat din interiorul terenului de multe ori. A trebuit să servesc bine şi să fiu gata când venea returul. Chiar dacă am servit cu 180 km/h, returul venea de la ea la fel de tare. A trebuit să stau pe vârfuri şi să încerc să profit de orice ocazie„, a spus poloneza.

Aflată în premieră în sferturi la Australian Open, Swiatek va lupta pentru un loc în „careul de aşi” cu învingătoarea din disputa Sabalenka – Kanepi.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.