Halda ecologica de la Beclean prinde contur si nu prea

Halda ecologica de la Beclean prinde contur si nu prea

0 94

Conform unui plan bine elaborate, pana la data de 16 iulie 2009, toate cele 60 de gropi de gunoi neconforme din judet ar trebui inchise. In momentul de fata realizarea statiilor de transfer si inchiderea vechilor rampe este la nivelul de discutii si in proiect.
O alta problema, care va incurca cu siguranta socoteala “de acasa”, ar fi ca Brasovul are doar o singura halda ecologica, astfel cantitatea de deseuri depozitata fiind aproape dubla fata de cea estimate. Acestea fiind spuse, judetul nostru ramane, inca o data, la sfarsitul sirului de judete care-si indeplineasc normele europene.
In conformitate cu Planul judetean de gestionare a deseurilor, in judetuk nostru trebuie sa ramana doar doua depozite ecologice, cel de la iesirea din Brasov spre Tarlungeni si cel care urmeaza a fi construit in comuna Beclean si sa deserveasca Tara Fagarasului. Prima celula a haldei va fi gata abia in toamna, iar pana atunci deseurile din tot judetul vor fi carate la rampa de langa Brasov. La Brasov, situatia este critica, una dintre cele sase „celule“, fiind umpluta cu doi ani mai repede decat termenul estimat, care era de sase ani. Volumul de deseuri dintr-o astfel de celula a fost calculat la 304.644 mc. Depozitul ecologic de la Brasov avea o durata de functionare estimata de 25 de ani, la momentul punerii in functiune, insa in conformitate cu statisticile firmei care-l administreaza cantitatea depozitata in prezent aproape s-a dublat fata de momentul punerii in functiune a depozitului in 2004.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.