Hakan Fidan, șeful Securității din Turcia: ”ISIS este o realitate populară, iar...

Hakan Fidan, șeful Securității din Turcia: ”ISIS este o realitate populară, iar noi trebuie să-l oprim pe Putin să nu strivească revoluția islamică!”

0 319

 

Asa cum se stie ,Turcia a doborât recent un avion rus pretextând că i-a încălcat șapte secunde teritoriul național, asta în timp ce în 2014 avioanele turcești militare au încălcat spațiul aerian al Greciei de 2000 de ori, fără ca o rachetă grecească să le lovească vreodată.Pe de alta parte,Turcia, prin mijlocirea fiului lui Erdogan cumpără petrol ieftin, la negru, din Statul Islamic, iar Rusia prin intervenția militară le strică jocurile și interesele economice.
Șeful comunității de informații turce a declarat recent la Ankara că intervenția lui Putin în Siria este împotriva Islamului și a dreptului internațional, iar că ISIS este o realitate care trebuie acceptată și că ”suntem optimisti cu privire la viitorul acestei organizații”.
Hakan Fidan, ca asa il cheama pe șeful Organizației Naționale de Informații a Turciei, cunoscut sub acronimul MIT, a atras o mulțime critici pentru comentariile sale controversate cu privire la ISIS și Islamism.

14451661031

 

Hakan Fidan este un aliat apropiat al președintelui turc Erdogan și a condamnat intervenția militară rusă în Siria, acuzând Moscova că încearcă să “sufoce” revoluția islamistă din Siria.
Mai mult șeful securității turce a cerut ca Statul islamic să deschidă un consulat sau trimită un diplomat la Ankara pentru a se putea discuta situația problema refugiațiilor sirieni, dar și a jihadiștilor care călătoresc în Europa.
Hakan Fidan a mai declarat că “ISIS este o realitate și trebuie să acceptăm că nu putem eradica o unitate bine organizat și populară, cum ar fi Statul Islamic; Prin urmare, îndemn colegii mei de Vest să-și revizuiască mentalitatea lor despre curentele politice islamice, să pună deoparte mentalitate lor cinică și să zădărnicească planurile lui Vladimir Putin de a zdrobi revoluționarii islamiști sirieni “, titrează Agenția Anadolu.
Ssursa: NapocaNews

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.