Habsburgii revin

Habsburgii revin

0 144

Habsburgii isi fac din nou aparitia, ca propietari, in Transilvania, prin osemintele domnesti numite Dominic. Valtorile postrevolutionare l-au lipit de Castelul Bran, de a carui poarta s-a agatat in speranta ca ii va fraieri pe romani.
Si uite ca i-a fraierit! Cu acte valabile sau nu, a reusit sa puna laba pe un Castel care, logic, nu ar avea de ce sa-i apartina, caci nu are, in primul rand, merite fata de tara in care se afla castelul si pe care nici nu o cunoaste. Dar romanii s-au lasat din nou fentati, ca sunt fraieri de buni si blegi, in asemenea chestii.
Factori de raspundere din cadrul Ministerului Culturii, ai Primariei Bran si ai Consiliului Judetean Brasov, s-au intalnit cu reprezentanti ai Casei de Habsburg pentru a stabili termenii de predare ai castelului, la sfarsitul acestui mai.
Gheorghe Hermenean, primarul comunei Bran, spune ca „mai trebuie clarificate cu Ministerul Culturii o serie de aspecte legate de patrimoniul existent in castel. De asemenea, Muzeul Satului, amenajat in curtea obiectivului, este in proces de retrocedare, fiind revendicat de un localnic. Eu am sugerat identificarea unei solutii prin care sa pastram acest intreg, respectiv Castelul si Muzeul.”
Conform celor ciripite de niste pitzigoi cu pene vopsite habsburgic dupa ureche, barzaunele Dominic si cu barzauneasa sa ar opta pentru pastrarea destinatiei de muzeu si permisiunea vizitarii sale.
Cred si eu. Dominicul tot nu duce lipsa de spatiu locativ ca sa-l vezi pe post de vultur cocotat pe stanca braneana. Iar din incasarile muzeului ar ciuguli si el ceva banisori de-un bulz.
Iar eu ma intreb asa, ca prostul in baie: mie cand mi se restituie cetatea Sarmisegetuza Regia Ulpia Traiana, ca am plete si barba si cusma dacica si traiesc in Romania de cand am acceptat sa ma mangaie soarele?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.